Четвер, 25.04.2024, 18:53
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Інші питання - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Трудове право » Інші питання
Інші питання
ZlataДата: П`ятниця, 21.05.2010, 18:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Питання працевлаштування, умов та особливостей праці, захисту прав працівника, в тому числі при звільненні, а також безліч інших питань в галузі трудового законодавства так чи інакше стосуються кожного з нас. Мабуть, кожна друга працездатна людина не раз поставала перед проблемою захисту своїх трудових прав під час реалізації свого права на працю.
Тут Ви можете задати хвилюючі вас питання щодо трудового законодавства.


Подякувати за консультацію
 
ГостьДата: П`ятниця, 16.07.2010, 11:37 | Повідомлення # 2
Група: Гости





Я один з багатьох хто закінчив ВУЗ на державному замовленні, неважливо якого факультету... А це означає що мене мали забезпечити роботою... Але нажаль цього не сталося, а сталося те що від нас студентів вимагали угоди (майбутні) про прийняття нас на роботу - одним словом нам потрібно було дурити самих себе... а то погрожували завалити на захисті диплома... Одним словом, питання такого характеру: "ми зараз висимо у повітрі без роботи, питання - де ж поділося наше державне місце роботи, що нам робити, як зараз поводитися зі своїм правом на працевлаштування, як відвоювати своє законно здобуте право на державну роботу?????"
І саме основне, чи допоможе мені прокуратура в цьому питанні з відповідним зверненням????

І ще питання для цікавості: "замовлення державних місць розробляє на основі відповідних показників МІН економіки та МІН освіти, так питання, як звітують державні ВУЗи перед МІН освіти, і що МІН освіти для цього робить", як проходить вся ця брехня між структурами??????

Буду вдячний,якщо допоможете у цьому питанні, або скоординуєте вже на аналогічні ссилки-відповіді.
Якщо зможете, відішліть відповідь та корисну інформацію на E-MAIL: pitykivan@mail.ru
Дякую за увагу

 
ZlataДата: П`ятниця, 16.07.2010, 23:13 | Повідомлення # 3
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Доброго дня, Гость.

Згідно указу Президента України "Про заходи щодо реформування системи підготовки спеціалістів та працевлаштування випускників вищих навчальних закладів" від 16.05.1996 особи, які навчаються за рахунок державних коштів, укладають з адміністрацією вищого навчального закладу угоду, за якою вони зобов'язуються після закінчення навчання та одержання відповідної кваліфікації працювати в державному секторі народного господарства не менше ніж три роки. У разі відмови працювати в державному секторі народного господарства випускники відшкодовують в установленому порядку до державного бюджету повну вартість навчання.

Постанова Кабінету Міністрів України "Про Порядок працевлаштування випускників
вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням" від 22.08.1996 р. N 992: Керівництво вищого навчального закладу не пізніше ніж за рік до закінчення навчання пропонує випускнику посаду відповідно до укладеної угоди. Замовник не пізніше ніж за два місяці до закінчення навчання на підставі одержаної картки працевлаштування підтверджує вищому навчальному закладу достовірність надісланого ним переліку місць працевлаштування випускників.
Якщо замовник відмовив у прийнятті на роботу молодого фахівця, останній звертається до державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні.
На прохання молодого фахівця, який отримав довідку про надання можливості самостійного працевлаштування або за направленням служби зайнятості протягом трьох років після закінчення ним вищого навчального закладу керівник підприємства, установи, організації може оформити йому направлення на роботу.

Наскільки я зрозуміла з Вашого питання, Ви вже закінчили свій заклад освіти та надали до нього довідку про те, що Ви працевлаштувалися самостійно. Таким чином, формально Ви скористалися своїм правом самостійного працевлаштування, яке Вам було надано Законом та гарантоване Конституцією.
Тобто формально (і це документально підтверджено) Ви відмовилися від державної роботи, працевлаштувавшись самостійно.
У такому випадку звернення до прокуратури не допоможе Вам влаштуватися на роботу, яку Вам мала запропонувати держава. На даному етапі довести, що на Вас тиснуло керівництво ВНЗ та погрожувало не видати диплом, фактично неможливо. Тобто, звертатися до прокуратури або до суду було необхідно до того, як Ви формально добровільно надали довідку до ВНЗ.

Quote (Гость)
І ще питання для цікавості: "замовлення державних місць розробляє на основі відповідних показників МІН економіки та МІН освіти, так питання, як звітують державні ВУЗи перед МІН освіти, і що МІН освіти для цього робить", як проходить вся ця брехня між структурами??????

Це питання я залишаю без відповіді, оскільки питання щодо того як звітують ВНЗ перед Міністерством освіти не є суто юридичним питанням.

Бажаю Вам знайти гідну роботу у найкоротші строки.


Подякувати за консультацію
 
ГостьДата: Середа, 05.01.2011, 14:20 | Повідомлення # 4
Група: Гости





тоььтр

Додано (05.01.2011, 15:20)
---------------------------------------------
Я державний службовець, який в даний момент знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до трьох років. Скажіть, будь-ласка, чи можу я, поки знаходжуся вдома, зареєструватися головним бухгалетром на новоутвореному товаристві і виконувати його обов'язки без отримання заробітної плати?

 
ZlataДата: Субота, 08.01.2011, 18:34 | Повідомлення # 5
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Я державний службовець, який в даний момент знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до трьох років. Скажіть, будь-ласка, чи можу я, поки знаходжуся вдома, зареєструватися головним бухгалетром на новоутвореному товаристві і виконувати його обов'язки без отримання заробітної плати?

Загальні засади діяльності, а також статус державних службовців, які працюють в державних органах та їх апараті визначається Законом України "Про державну службу".
В свою чергу, стаття 16 зазначеного Закону встановлює ряд обмежень для державних службовців.
Зокрема, державний службовець не має права вчиняти дії, передбачені
статтями 1 і 5 Закону України "Про боротьбу з корупцією".
Так, у пп."Б" ч.1 статті 5 Закону України "Про боротьбу з корупцією" зазначено, що державний службовець не має права виконувати роботу на умовах сумісництва (крім наукової, викладацької, творчої діяльності, а також медичної практики).
До того ж слід зазначити, що "головний бухгалтер товариства" це посада, передбачена його штатним розкладом, обіймати яку без оплати просто неможливо, оскільки відповідно до чинного трудового законодавства особа за свою роботу повинна отримувати грошову винагороду.
Таким чином, у Вашому випадку відповідь однозначна - Ви не можете, знаходячись у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років, виконувати роботу на умовах сумісництва на іншому підприємстві, оскільки зазначена заборона прямо передбачена законодавством про державну службу.


Подякувати за консультацію
 
ГостьДата: Понеділок, 24.01.2011, 20:52 | Повідомлення # 6
Група: Гости





Я - вчитель, що працює в школі, що розміщується в трьох навчальних корпусах. Викладаю в класах, що розміщені по всім шкільним корпусам. Підкажіть будь-ласка,чи маю я право на якусь доплату за цих умов праці. Якщо так, то на якій підставі, в якому розмірі і за який рахунок мені можуть виплачувати доплату (надбавку)? Дякую за відповідь.
 
ZlataДата: Вівторок, 25.01.2011, 12:58 | Повідомлення # 7
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Керівники закладів і установ освіти за погодженням з профспілковими комітетами можуть встановлювати доплати робітникам, спеціалістам та службовцям, які зайняті на роботах з важкими та шкідливими умовами праці, у розмірі до 12 відсотків тарифної ставки (посадового окладу) і до 24 відсотків тарифної ставки (посадового окладу) на роботах з особливо важкими та шкідливими умовами праці в порядку і на підставі переліку робіт, передбачених у додатку N 9.
Відповідно до Порядку додаткової оплати за несприятливі умови праці в установах і організаціях системи освіти та Положення про порядок установлення доплат за несприятливі умови праці атестація робочих місць або оцінка умов праці в установах і організаціях здійснюється експертною комісією стосовно до Рекомендацій по оцінці умов праці на робочих місцях і встановленню доплат працівникам за несприятливі умови праці в наукових організаціях і в наукових підрозділах установ системи освіти.
Експертна комісія створюється спільним рішенням адміністрації і профспілкового комітету з числа найбільш кваліфікованих працівників, представників профспілкового комітету, служби охорони праці установи, організації. Для роботи членами експертної комісії можуть залучатися спеціалісти інших служб і організацій. Експертну комісію очолює заступник керівника установи, організації. Відповідальність за достовірність характеристик умов праці працівників, діючих небезпечних і шкідливих виробничих факторів на робочих місцях, несе керівник структурного підрозділу. На підставі висновків експертної комісії керівник установи, організації за погодженням з профспілковим комітетом затверджує перелік конкретних робіт, на яких установлюється доплата за несприятливі умови праці і розміри доплат за видами робіт.
При цьому слід зазначити, що право на встановлення доплати за несприятливі умови праці виникає у працівника не за посадою, яку він обіймає, а за виконання відповідних видів робіт, які в додатку 9 до Інструкції визнано такими важкими та шкідливими умовами праці, або особливо важкими та шкідливими умовами праці. Конкретні розміри доплат та тривалість їх виплати працівникам, які виконують такі види робіт установлюються наказом по установі, організації.
В даній Інструкції прямо не передбачено такої несприятливої умови для встановлення доплат, як викладання у різних корпусах навчального закладу або щось схожого. Ви можете ознайомитись із текстом даної Інструкції самостійно.


Подякувати за консультацію
 
ГостьДата: Вівторок, 08.02.2011, 17:35 | Повідомлення # 8
Група: Гости





ррр

Додано (08.02.2011, 18:35)
---------------------------------------------
Доброго вечора! Допоможіть розібратись з такою проблемою: я захистила диплом магістра 26 січня 2011р і вже 31 січня був наказ на відрахування із ВУЗу. При цьому диплому я ще не отримала - його обіцяють десь у квітні. В результаті відсутності диплому на руках, я не можу знайти робоче місце. Скажіть, будь ласка, чи правомірні такі дії ВНЗ і чи можу я, в такій ситуації, зареєструватись у центрі зайнятості? Дякую

 
Tiger1974Дата: Середа, 09.02.2011, 18:47 | Повідомлення # 9
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго вечора! Допоможіть розібратись з такою проблемою: я захистила диплом магістра 26 січня 2011р і вже 31 січня був наказ на відрахування із ВУЗу. При цьому диплому я ще не отримала - його обіцяють десь у квітні. В результаті відсутності диплому на руках, я не можу знайти робоче місце. Скажіть, будь ласка, чи правомірні такі дії ВНЗ і чи можу я, в такій ситуації, зареєструватись у центрі зайнятості? Дякую

Доброго вечора!
Відповідно до п.3 Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2007 р. N 219, реєстрація та облік громадян, які звертаються за сприянням
у працевлаштуванні, проводяться державною службою зайнятості за місцем їх проживання за умови пред'явлення паспорта, трудової книжки, цивільно-правового договору, а в разі потреби також військового квитка, диплома або іншого документа про освіту.
Щодо моменту видачі адміністрацією ВНЗ документу про освіту - за діючими НПА Міносвіти видача документа про освіту поєднана з моментом успішного складання державної атестації, але не має конкретизованих термінів у часі, хоча і повинна бути (що цілком логічно) поєднаною з моментом відрахування з ВНЗ у зв'язку з закінченням навчання. В такому разі до нагоди Вам будуть умови контракту, який Ви уклали при зарахуванні на навчання. Крім того, якщо Ви вже маєте диплом спеціаліста з такої ж спеціальності як і магістра - повірте, цього буде достатньо для реєстрації у ЦЗН, а значних преференцій від надання до ЦЗН диплому магістра Ви не отримаєте.
Таким чином, для реєстрації у ЦЗН буде достатньо диплому спеціаліста.

 
марьянаДата: Понеділок, 14.03.2011, 23:02 | Повідомлення # 10
Група: Гости





я працюю и одночасно навчаюся на заочний форми.Чи маю якись винятки з боку податковои служби
 
Tiger1974Дата: Вівторок, 15.03.2011, 19:31 | Повідомлення # 11
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (марьяна)
я працюю и одночасно навчаюся на заочний форми.Чи маю якись винятки з боку податковои служби

Відповідно до Податкового кодексу України платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року на суму коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку. Така сума не може перевищувати розміру доходу, визначеного в абзаці першому підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 цього Кодексу (1320,00 грн.), в розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року.
Іншими словами, якщо Ви навчаєтесь у вищому навчальному закладі на платній основі, то можете розраховувати на зменшення річного податку з доходів фізичних осіб на суму вартості навчання. При цьому плата за навчання не повинна перевищувати 1320,00 грн. на місяць в 2011 році.

 
ГостьДата: Вівторок, 15.03.2011, 20:10 | Повідомлення # 12
Група: Гости





чи має право голова циклової комісії ветеринарних дисциплін писати такі слова в моїй характеристці. цитую
конфліктна не прислуховується до порад старших викладачів tongue cry

Додано (15.03.2011, 21:10)
---------------------------------------------
чи має право голова циклової комісії ветеринарних дисциплін писати такі слова в моїй характеристці. цитую
конфліктна не прислуховується до порад старших викладачів характеристика складалася тільки головою циклової комісії інші члени з нею не згодні але до їх думки не прислуховуються

 
Tiger1974Дата: Вівторок, 15.03.2011, 21:53 | Повідомлення # 13
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
чи має право голова циклової комісії ветеринарних дисциплін писати такі слова в моїй характеристці. цитую конфліктна не прислуховується до порад старших викладачів характеристика складалася тільки головою циклової комісії інші члени з нею не згодні але до їх думки не прислуховуються

Наскільки мені зрозуміло із запитання, Ви являєтесь науково-педагогічним працівником ВНЗ ІІІ-ІУ рівнів акредитації.
В такому разі порядок проведення атестації виглядає наступним чином: на наукового працівника, що підлягає атестації, складається характеристика, яка підписується його безпосереднім керівником. Характеристика разом з атестаційним листом попередньої атестації (у разі її проведення) подається до атестаційної комісії не пізніше ніж за два тижні до проведення атестації. У цей же термін з характеристикою ознайомлюється науковий працівник, який підлягає атестації.Атестаційна комісія у присутності керівника структурного підрозділу і наукового працівника, що підлягає атестації, заслуховує звіт наукового працівника про його роботу і розглядає необхідні матеріали.
Рішення атестаційної комісії приймається відкритим або таємним голосуванням за відсутності наукового працівника, який проходить атестацію. У разі необхідності проведення таємного голосування атестаційна комісія відкритим голосуванням обирає з числа своїх членів лічильну комісію. Засідання атестаційної комісії вважається правомочним, якщо в ньому беруть участь не менше 2/3 її складу. Рішення комісії приймається стосовно кожного наукового працівника, який атестується, простою більшістю голосів членів комісії. У разі однакового розподілу голосів рішення приймається на користь працівника, який атестується. На підставі характеристики наукового працівника, його звіту, інших поданих матеріалів і повідомлень та їх обговорення атестаційна комісія приймає одне з таких рішень: відповідає займаній посаді, не відповідає займаній посаді.
Щодо тексту характеристики, то до її змісту не має чітко окреслених вимог. Вона складається в довільній формі.
В такому випадку можна лише оскаржити рішення атестаційної комісії. Рішення щодо результатів атестації може бути оскаржене науковим працівником керівнику наукової установи чи установи або організації вищого рівня протягом одного місяця з дня його прийняття, що не зупиняє його виконання.

 
ГостьДата: Середа, 16.03.2011, 22:45 | Повідомлення # 14
Група: Гости





Добрий вечір? Я закінчив ВУЗ у червні 2010 р., отримавши при цьому диплом спеціаліста. Відразу після закінчення не ставав на облік до служби зайнятості, так як не бачив у той час у цьому необхідності, хоча й ніде не працював, думав поступати в інший ВУЗ на магістра, та не вийшло. Тепер надумав стати на облік, у ДСЗ потребували довідку про самостійне працевлаштування з ВУЗу. Там мені відмовляють, мотивуючи тим, що видають довідку тільки перші три місяці після закінчення ВУЗу, так як підписали (ВУЗ) якийсь там договір про це, і звинувачують мене тим, де я так довго був, і аж тепер надумав. Угоди про те, що мене беруть на роботу після закінчення я не приносив у ВУЗ. Скажіть, що можна зробити у цій ситуації? Які аргументи навести?
 
Tiger1974Дата: П`ятниця, 18.03.2011, 21:10 | Повідомлення # 15
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Добрий вечір? Я закінчив ВУЗ у червні 2010 р., отримавши при цьому диплом спеціаліста. Відразу після закінчення не ставав на облік до служби зайнятості, так як не бачив у той час у цьому необхідності, хоча й ніде не працював, думав поступати в інший ВУЗ на магістра, та не вийшло. Тепер надумав стати на облік, у ДСЗ потребували довідку про самостійне працевлаштування з ВУЗу. Там мені відмовляють, мотивуючи тим, що видають довідку тільки перші три місяці після закінчення ВУЗу, так як підписали (ВУЗ) якийсь там договір про це, і звинувачують мене тим, де я так довго був, і аж тепер надумав. Угоди про те, що мене беруть на роботу після закінчення я не приносив у ВУЗ. Скажіть, що можна зробити у цій ситуації? Які аргументи навести?

Доброго вечора!
Відповідно до Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних громадянами, які вперше шукають роботу, вважаються особи, які на момент реєстрації у державній службі зайнятості не працювали за наймом, не виконували роботи (не надавали послуги) згідно з цивільно-правовими договорами або не забезпечували себе роботою самостійно, у тому числі випускники вищих навчальних закладів. Випускниками у цьому Порядку вважаються особи, які закінчили навчання у вищих навчальних закладах і до звернення в державну службу зайнятості не працювали за наймом, не виконували роботи (не надавали послуги) згідно з цивільно-правовими договорами або не забезпечували себе роботою самостійно за набутим фахом та звернулися до державної служби зайнятості протягом року після закінчення навчання.
Для реєстрації у державній службі зайнятості громадяни подають копії документів (трудової книжки, диплома або іншого документа про освіту), які зберігаються в їх особовій справі. Крім зазначених вище документів, під час реєстрації випускниками вищих навчальних закладів, що навчалися за державним замовленням і звернулися до державної служби зайнятості протягом року з дня закінчення навчання, пред'являються: направлення на роботу і скріплена печаткою замовника довідка про відмову у працевлаштуванні або довідка про надання можливості самостійно працевлаштовуватися.
Зазначена вище довідка про надання можливості самостійно працевлаштовуватися надається за заявою випускника відповідно до Порядку працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням.
Які можуть бути аргументи?
По-перше: необхідно звернутися до ВНЗ з письмовою заявою про видачу довідки про надання можливості самостійного працевлаштування.
По-друге: довідка - це інформація про Вас. Тому, у випадку отримання негативної відповіді та відповідному порушенні Ваших прав на отримання інформації, звертатись за захистом до прокуратури.
Але слід пам'ятати, що при вступі на навчання Ви, напевно, укладали угоду про підготовку фахівця вищої освіти - прочитайте уважно її текст, можливо там Ви також знайдете відповідь на Ваші запитання. Наприклад, обов'язки ВНЗ щодо Вашого працевлаштування...
Бажаю вдачі!

 
Юридична консультація » Юридична консультація » Трудове право » Інші питання
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл