Середа, 24.04.2024, 00:47
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Інші питання - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Цивільне право » Інші питання
Інші питання
ZlataДата: П`ятниця, 21.05.2010, 19:37 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Тут можна задати інші питання, що виникають під час реалізації своїх цивільних прав та обов'язків.

Подякувати за консультацію
 
АнатолійДата: Середа, 02.03.2011, 09:39 | Повідомлення # 2
Група: Гости





Дайте, будь ласка,відповідь на таке запитання:Одружившись,я отримав кімнату в гуртожитку (в рішенні міської Ради записано:надати кімнату С.А.В. з сімєю.
Через 4 роки я розлучився. Колишня дружина створює перешкоди в користуванні житлом. Чи маю я право через суд виселити її з кімнати і проживати там самому???
 
Tiger1974Дата: Середа, 02.03.2011, 21:42 | Повідомлення # 3
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Анатолій)
Дайте, будь ласка,відповідь на таке запитання:Одружившись,я отримав кімнату в гуртожитку (в рішенні міської Ради записано:надати кімнату С.А.В. з сімєю. Через 4 роки я розлучився. Колишня дружина створює перешкоди в користуванні житлом. Чи маю я право через суд виселити її з кімнати і проживати там самому???

Доброго вечора Анатолію!
Житловим Кодексом України передбачено, що особи, які перестали бути членами сім'ї наймача, але продовжують проживати в займаному жилому приміщенні, мають такі ж права і обов'язки, як наймач та члени його сім'ї.
Крім того, Примірним положенням про гуртожитки встановлено, що жила площа в гуртожитку не підлягає обміну, розділу, бронюванню і здачі в піднайом.
До того ж, цим же положенням встановлено, що гуртожитки поділяються на два види: для одиноких громадян і сімейного типу. Формально і Ви, і Ваша колишня дружина втратили право на проживання у сімейному гуртожитку.
Право на звернення до суду для захисту порушених прав передбачено Конституцією України. В даному разі Вам необхідно довести, що порушене Ваше право вільно розпоряджатися своєю власністю. А кімната у гуртожитку не являється Вашою власністю (крім випадку її приватизації), а тому суд скоріше за все відмовить вам у задоволенні позову.
Бажаю вдачі!

 
ГостьДата: Четвер, 03.03.2011, 12:34 | Повідомлення # 4
Група: Гости





Щиро Вам дякую за відповідь. З повагою, Анатолій.
 
elenasherryДата: П`ятниця, 18.11.2011, 21:06 | Повідомлення # 5
Перехожий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Доброго часу дня.
питання такого роду.в квартирі прописано дві особи, стара жінка (82 роки) та її онук. онук знаходиться в місцях позбавлення волі за вбивство своєї матері (яка була теж прописана в цій квартирі, але на підставі свідоцтва про смерть її було виписано). жінка має бажання виписати онука з метою приватизації квартири та подальшого продажу.працівник паспортного столу виписувати його відмовилась (ссилаючись на те, що людина повинна мати місце проживання після звільнення),ОСББ припинило нарахування комунальних платежів на онука, виходить, що в разі смерті бабусі онук стає єдиною людиною прописаною в квартирі, відповідно буде мати право на приватизацію.Яким чином можна виписати людину, яка знаходиться в місцях позбавлення волі?
 
Tiger1974Дата: Вівторок, 22.11.2011, 21:38 | Повідомлення # 6
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (elenasherry)
Доброго часу дня. питання такого роду.в квартирі прописано дві особи, стара жінка (82 роки) та її онук. онук знаходиться в місцях позбавлення волі за вбивство своєї матері (яка була теж прописана в цій квартирі, але на підставі свідоцтва про смерть її було виписано). жінка має бажання виписати онука з метою приватизації квартири та подальшого продажу.працівник паспортного столу виписувати його відмовилась (ссилаючись на те, що людина повинна мати місце проживання після звільнення),ОСББ припинило нарахування комунальних платежів на онука, виходить, що в разі смерті бабусі онук стає єдиною людиною прописаною в квартирі, відповідно буде мати право на приватизацію.Яким чином можна виписати людину, яка знаходиться в місцях позбавлення волі?


Доброго вечора!
Зняття з реєстрації місця проживання здійснюється протягом семи днів на підставі заяви особи, запиту органу реєстрації за новим місцем проживання особи, остаточного рішення суду (про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, визнання особи безвісно відсутньою або померлою), свідоцтва про смерть.
Жиле приміщення зберігається за тимчасово відсутнім наймачем або членами його сім'ї понад шість місяців у випадку взяття під варту або засудження до арешту, обмеження волі, позбавлення волі на певний строк чи довічне позбавлення волі - протягом усього часу перебування під вартою або відбування покарання, якщо в цьому будинку, квартирі (їх частині) залишилися проживати інші члени сім'ї.
Бажаю вдачі!
 
ГостьДата: Понеділок, 28.11.2011, 16:41 | Повідомлення # 7
Група: Гости





Доброго дня.
Колись я з подругою зареєструвала приватне підприємство яке пропрацювало пів-року. Подруга з іншого міста і тому попросила зареєструвати юридичну адресу на квартиру, власником якої являється мій чоловік та дитина. Ніякої письмової згоди він не давав. Підприємство не працює вже чотири роки і подруга зникла в невідомому напрямку разом з печаткою та статутом. Зараз ми маємо намір продати цю квартиру і купити іншу.
Чи можуть виникнути якісь проблеми чи заборони при продажі?
Дякую.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 20:44 | Повідомлення # 8
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго дня. Колись я з подругою зареєструвала приватне підприємство яке пропрацювало пів-року. Подруга з іншого міста і тому попросила зареєструвати юридичну адресу на квартиру, власником якої являється мій чоловік та дитина. Ніякої письмової згоди він не давав. Підприємство не працює вже чотири роки і подруга зникла в невідомому напрямку разом з печаткою та статутом. Зараз ми маємо намір продати цю квартиру і купити іншу. Чи можуть виникнути якісь проблеми чи заборони при продажі? Дякую.


Доброго вечора!
Якщо Ви не вносили квартиру як вклад до статутного капіталу товариства, то ніяких перепон у продажі квартири бути не може.
Бажаю вдачі!
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Цивільне право » Інші питання
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл