Четвер, 28.03.2024, 13:15
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років
Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років
MagДата: Неділя, 18.03.2012, 18:51 | Повідомлення # 1
Перехожий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Добрий день! Проконсультуйте мене, будь ласка, в такій ситуації:
До народження дитини я працювала, потім після закінчення відпустки у зв"язку з вагітністю та пологами я оформилась по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Моя сім"я складається з трьох чоловік: мене, чоловіка та сина (10 місяців). Проживаємо разом з батьками чоловіка в їхньому будинку. Чоловік на даний час навчається заочно, офіційно ніде не працює, на обліку в центрі зайнятості не перебуває. Тобто ніяких офіційних доходів не має. Але має 0,15га земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, на якій вирощує с/г продукцію та в подальшому реалізує її на продуктових базарах, столичних ярмарках тощо. Я щомісяця одержую допомогу на дитину до досягнення нею трирічного віку в сумі 130 грн., а також виплату при народженні дитини в сумі 693 грн щомісяця.
Крім того, чоловік та я являємося членами фермерського господарства, але участі у самій виробничій діяльності та розподілі прибутків не беремо. Для отримання допомоги на дитину у збільшеному розмірі працівники місцевого управління праці та соціального захисту населення вимагали від мене довідку про доходи чоловіка, але так як він ніде офіційно не працює нами було надано довідку від голови ФГ про те, що чоловік дійсно є членом ФГ, і доходів від діяльності господарства не отримує. Дана довідка була мною надана, проте зі слів соц. працівників цього не достатньо, вони вперше зіткнулися із ситуацією, коли чоловік офіційно ніде не працює і не перебуває на обліку в центрі зайнятості. Можливо потрібно надати довідку з відділу персоніфікованого обліку громадян (пенсійний фонд)про відсутність доходів у чоловіка за останні 6 місяців?
Чи маю я за таких обставин право на отримання допомоги на дитину до досягнення нею трирічного віку у збільшеному розмірі? Якщо так, зазначте, будь ласка, відповідь з посиланням на статті відповідних нормативних актів.
Заздалегідь дякую!
 
LidaДата: Середа, 21.03.2012, 20:34 | Повідомлення # 2
Перехожий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Здрастуйте!
Скажіть, будь ласка, чи передбачена державою допомога по догляду за дитиною, яка вже досягла (або старша) 3-річного віку?
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл