Вівторок, 16.04.2024, 23:05
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Допомоги у зв'язку з народженням дитини - Сторінка 18 - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Допомоги у зв'язку з народженням дитини
ГостьДата: Четвер, 22.12.2011, 11:55 | Повідомлення # 256
Група: Гости





Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи потрібно здавати форму №20-ОПП підприємцям, які не займаються підприємницькою діяльністю. Дякую!

Додано (22.12.2011, 11:55)
---------------------------------------------
Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи потрібно здавати Заяву про реєстрацію бази персональних даних підприємцям, які не мають найманих працівників і не займаються підприємницькою діяльністю. Дякую!

 
ГостьДата: Четвер, 22.12.2011, 19:24 | Повідомлення # 257
Група: Гости





Добрий вечір!Коли я працювала, то при оформленні допомоги по догляду за дитиною до 3-ьох рр. писала заяву на додаткову відпустку(кількість днів =кількості днів річної відпустки).Зараз оформляю відпустку по догляду за другою дитиною,але з днкрету на роботу я не виходила, бо першій дитині ще не має 3-ьох років, чи маю я право на додаткову відпустку зараз?Дякую
 
ГостьДата: Неділя, 25.12.2011, 19:10 | Повідомлення # 258
Група: Гости





Підскажіть будь-ласка, що таке довідка про доходи підтверджена первинними документами? Якими документами вона повинна бути підтверджена??? Дякую sad cry cry
 
марянаДата: Вівторок, 27.12.2011, 18:36 | Повідомлення # 259
Група: Гости





Я здала всі документи на отриманя виплат при народжені дитини ще 28 листопада 2011р. сьогодні вже 27 грудня а грошей на моєму рахунку немає досі. В чому може бути причина?коли соцзахист має перерахувати кошти?
 
оксанаДата: Вівторок, 27.12.2011, 19:40 | Повідомлення # 260
Група: Гости





доброго вечора.підкажіть будь - ласка як розрахувати допомогу по догляду за дитиною до трьох років якщо я отримую в місяць 2500.чоловік не працює.я прописана в одній області з батьками пенсіонерами, але проживаю фактично за новою адресою з чоловіком. з нами проживають ще батько чоловіка в якого зарплата 1200 грн. в місяць і брат чоловіка - безробітний. як тут роібратися в цій арифметиці. щиро вам буду вдячна.
 
ГостьДата: Середа, 28.12.2011, 15:53 | Повідомлення # 261
Група: Гости





Чи має значення термін вагітності, на якому стаєш на облік, мені говорили щось про зняття дородових грошей? Я зараз на 5 місяці вагітності, чи можуть у мене позбавити цієї виплати?
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 22:02 | Повідомлення # 262
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Добрий вечір! Я хотіла запитати чи потрібно виходити на роботу якщо я знаходжусь в відпустці(працювала офіційно) до досягнення 3-ох років, але вже вагітна другою дитиною щоб отримати оплату відпустки у зв'язку із вагітністю і пологами! Дякую!


Доброго вечора!
Ні, на роботу виходити не потрібно. Необхідно надати до адміністрації підприємтсва заяву та листок непрацездатності.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 22:05 | Повідомлення # 263
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
"Відпустка в зв'язку з вагітністю та пологами надається в календарних днях, а сума допомоги нараховується за робочі дні (аналогічно звичайному лікарняному) відповідно до графіка роботи за цей період." У фонді соціального страхування запевняють, що відпустка по вагітності та пологах розраховується у календарних днях, а не у робочих, як звичайний лікарняний. Підскажіть, будь ласка, на що Ви посилаєтесь у своїх твердженнях. Для мене актуальне це питання.


Доброго вечора!
Посилання на нормативно-правові акти, а так само розгорнута відповідь за умовами сайту "Запитайте юриста" відноситься до платних послуг.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 22:07 | Повідомлення # 264
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго дня,маю двоє дітей 8р і 5 міс. ,середньомісячний дохід 1257грн.чи маю я право отримувати допомогу як малозабезпечена сім я і скільки я маю отримувати як одинока мати ,а на першу дитину аліментів не отримую,так як відмовилась.Дякую


Доброго вечора!
проведення розрахунку за умовами сайту "Запитайте юриста" відноситься до платних послуг.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 22:09 | Повідомлення # 265
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (юра)
Доброго дня! Підкажіть будь-ласка чи можу я оформити допомогу до 3 років в розмірі більшому ніж 130 грн.,якщо чоловік був ПП на загальній с-мі і припинив підприємницьку діяльність в вересні 2011р.Чи потрібно чекати щоб пройшло 6 місяців з дня закриття ПП ,і які потрібні довідки.Дякую.


Доброго вечора!
Якщо доходи чоловіка були незначними, то можна подавати документи не чекаючи 6-ти місяців. Зверніть увагу, що перерахунок допомоги здійснюється один раз на 6 місяців. Надавати необхідно довідки про доходи за попередні 6 місяців Вашу та чоловіка.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 22:16 | Повідомлення # 266
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Добрий день! Скажіть будь-ласка, яку суму допомоги я буду отримувати по вагітності і пологам, якщо в грудні закінчується виплата допомоги по безробіттю, а в декрет мені на початку лютого?


Доброго вечора!
Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами надається у розмірі 100 відсотків допомоги по безробіттю жінки, але не менше 25 відсотків від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи із розрахунку на місяць.
Вам необхідно звернутись до районного відділу праці та соціального захисту населення з відповідною заявою, довідкою лікувального закладу та довідкою з служби зайнятості, що Ви перебуваєте на обліку як безробітна.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 22:38 | Повідомлення # 267
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Elena)
Моему сыну 2 года. Я – мама-одиночка. Официально нахожусь в декретном отпуске и получаю социальную помощь по уходу за ребенком до 3х лет с учетом доходов + помощь, как мама-одиночка. Каждые полгода я предоставляю все необходимы документы. Последний раз, в ноябре 2011г., я в подаваемых документах указала, что приобрела квартиру. Соц.работник, которая принимала у меня документы, сказала, что этот факт никак не отразится на размере мат. помощи, им просто для галочки нужна эта информация. Однако, две недели спустя ко мне домой пришла инспектор социальной службы с вопросом: «Откуда у меня, матери-одиночки, деньги на приобретение жилья? Они выплачивают помощь тем, кто в ней действительно нуждается, а я, если могу купить квартиру, скорее всего не нуждаюсь.» Я хочу уточнить, имеет ли право инспектор социальной службы проводить инспекцию такого рода? Является ли дорогостоящее приобретение (квартиры, машины и т.п.) поводом для отказа в выплате соц.помощи? Заранее спасибо за ответ.


Доброго вечора!
Так, орган, який призначає допомогу, вправі перевіряти надані Вами відомості.
Придбання квартири не може бути підставою для відмови у виплаті допомоги по догляду за дитиною до 3-х років та допомоги одинокій матері. Придбання квартири не може бути підставою для відмови у виплаті допомоги.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 22:42 | Повідомлення # 268
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Dilunka)
Дякую за відповідь. Але у нас ситуація ще більш заплутана :), оскільки дитина чоловіка від першого шлюбу проживає разом з нами в іншому населеному пункті. Фактично ми проживаємо в одному місці і на вихованні у нас вже є одна дитина, хоча вона і зареєстрована в іншому місці. Таким чином, при отриманні допомоги вирішальним моментом є лише місце реєстрації кожного з членів сім"ї? Дякую за приділену увагу.


В такому випадку ви можете через суд визначити фактичне місце проживання першої дитини чоловіка з у вашій сім'ї, а вже потім він буде мати право на отримання допомоги як на другу дитину. Але в усякому разі бажано, щоб всі ви були зареєстровані в одному місці.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 22:47 | Повідомлення # 269
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Володимир)
Скажіть будь-ласка! Чи має інвалід 1 групи в якого на утриманні двоє дітей на грошову допомогу? Дякую.


Доброго вечора!
Питання досить розмите. В усякому разі Ви можете отримувати пенсію як інвалід 1-ї групи. Крім того, за наявності обставин та відповідного доходу можете отримувати допомогу як малозабезпечена сім'я. Можливо діти ще мають право на пенсію у разі втрати годувальника. З таким запитанням Вам необхідно звернутись до районного відділу праці і соціального захисту населення.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 22:49 | Повідомлення # 270
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (vinil)
доброго дня скажіть чи потрібна довідка про доходи чоловіка(моєї) при подачі документів на допомогу на дитину 2012 році і щомісячній виплаті до 3 років,якщо так то чи підходить довідка з біржі праці.


Дорого вечора!
Якщо Ви претендуєте на допомогу, більшу за мінімальну, то довідка потрібна. Довідка з служби зайнятості підходить.
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл