Вівторок, 16.04.2024, 14:41
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Допомоги у зв'язку з народженням дитини - Сторінка 3 - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Допомоги у зв'язку з народженням дитини
ZlataДата: Четвер, 14.04.2011, 09:24 | Повідомлення # 31
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Quote (оксана)
на перший вигляд нескажеш що це Управління Захисту Населення,а якийсь балаган!!!!!!!!!!!!!!

На жаль, цей заклад схожий на антизахист населення у більшості регіонів України...


Подякувати за консультацію
 
ГостьДата: Четвер, 14.04.2011, 11:43 | Повідомлення # 32
Група: Гости





[quote=Світлана]Я фізична-особа підприємець, на загальній системі оподаткування, не працюю і не маю доходів з 1.10.2010 р. В зв"язку з новим податковим кодексом тепер треба сдавати декларацію раз на рік, тобто податкова не має підстав видавати довідку про доходи за 1 квартал 2011, так як "не бачить" моїх доходів. Але ж для отримання допомоги потрібно буде кожні пів року цю довідку мати, а я ії зможу отрмати тільки з 1 січня 2012. Виходить і всі виплати я буду отримувати тільки з 2012 року? Чи не вийдуть всі строки подання документів на оформлення допомоги за цей період Будь ласка роз"ясніть ситуацію, не знаю що робити. [/quote]

Розясніть чи правельно я думаю , чи помиляюсь, ДПІ зобовязана видати довідку про доходи керуючись ЗУ Про інформацію ст.,ст., 9;10;23; 32 ; 33;

 
Tiger1974Дата: Четвер, 14.04.2011, 21:01 | Повідомлення # 33
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Розясніть чи правельно я думаю , чи помиляюсь, ДПІ зобовязана видати довідку про доходи керуючись ЗУ Про інформацію ст.,ст., 9;10;23; 32 ; 33;


Доброго вечора! Так, Ви вірно розумієте, саме на підставі ЗУ "Про інформацію". Але при написанні заяви краще спиратись на статтю 31, а не статтю 32.
 
ГостьДата: Вівторок, 17.05.2011, 14:51 | Повідомлення # 34
Група: Гости





Доброго Дня! В мене 2-ва запитання:
1. Яка сума разової допомоги при народженні дитини повинна бути нарахована, якщо дитина народилась 5-го квітня 2011р.?
2.Ми з дружиною працюємо (проживаємо) в сусідньому (від того, де прописані) обласному центрі. Намагалися виробити допомогу не по місцю прописки, а по місцю фактичного проживання. Взяли в "нашому" відділі соц. забезп. довідку, про те, що не отримували допомоги (по місцю прописки). Наштовхнулись на проблеми з пропискою дитини, і вирішили все-таки виробляти допомогу за місцем прописки. Тепер у відділі соц. зах.(за мысцем прописки) вимагають довідку про те, що ми не отримували допомоги за місцем проживання, а за місцем проживання нам не можуть надати таку довідку, оскільки в нас немає прописки. На скільки правомірними є дії відділу соц. зах за місцем прописки, як діяти в даній ситуації?
Дякую!
 
Tiger1974Дата: Вівторок, 17.05.2011, 21:33 | Повідомлення # 35
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго Дня! В мене 2-ва запитання: 1. Яка сума разової допомоги при народженні дитини повинна бути нарахована, якщо дитина народилась 5-го квітня 2011р.? 2.Ми з дружиною працюємо (проживаємо) в сусідньому (від того, де прописані) обласному центрі. Намагалися виробити допомогу не по місцю прописки, а по місцю фактичного проживання. Взяли в "нашому" відділі соц. забезп. довідку, про те, що не отримували допомоги (по місцю прописки). Наштовхнулись на проблеми з пропискою дитини, і вирішили все-таки виробляти допомогу за місцем прописки. Тепер у відділі соц. зах.(за мысцем прописки) вимагають довідку про те, що ми не отримували допомоги за місцем проживання, а за місцем проживання нам не можуть надати таку довідку, оскільки в нас немає прописки. На скільки правомірними є дії відділу соц. зах за місцем прописки, як діяти в даній ситуації? Дякую!

Доброго вечора!
Відповідно до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", яка діяла станом на 5 квітня 2011 року допомога при народженні дитини надавалася у сумі, кратній 22 розмірам прожиткового мінімуму - на першу дитину; кратній 45 розмірам прожиткового мінімуму - на другу дитину; кратній 90 розмірам прожиткового мінімуму - на третю і кожну наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово у дев'ятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 12 місяців, на другу дитину - 24 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом
Міністрів України".
Розмір прожиткового мінімуму на дитину 832 гривні з 01.04.2011.
Допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини, опікуну, які постійно проживають разом з дитиною, з метою створення належних умов для її повноцінного утримання та виховання.
Для призначення допомоги при народженні дитини органу праці та соціального захисту населення за умови пред'явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подаються такі документи:
1) заява одного з батьків (опікуна), що складається за формою, затвердженою Мінпраці;
2) копія свідоцтва про народження дитини;
3) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини для виплати допомоги у зв'язку з народженням дитини, виданий відділом реєстрації актів цивільного стану, або довідка для призначення допомоги при народженні дитини, видана виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення) рад. Жінки, які постійно проживають
(зареєстровані) на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.
Особи, що звертаються за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей, подають також довідку про склад сім'ї та копію свідоцтва про народження кожної дитини, яка враховується при визначенні розміру допомоги.
Одному з батьків дитини (опікуну) допомога при народженні дитини призначається і виплачується органами праці та соціального захисту населення за місцем їх реєстрації. Допомога може бути призначена за місцем фактичного проживання за умови подання довідки про неодержання зазначеної допомоги в органах праці та
соціального захисту населення за місцем реєстрації.
Таким чином, нормативними актами не передбачено подання довідки про неодержання зазначеної допомоги в органах праці та соціального захисту населення за місцем фактичного проживання. Але працівників соц. захисту в принципі можна зрозуміти, адже Ви отримували в них довідку, що не отримували допомогу і вони це пам'ятають, тому і намагаються примусити Вас надати їм довідку, що Ви не отримували допомогу за місцем фактичного проживання. Тут тільки одна порада - письмове спілкування з органами праці та соціального захисту населення, тобто надаєте заяву з документами, які перелічні вище і чекаєте відповіді, але не зволікайте, тому, що термін звернення за допомогою 12 місяців з дня народження дитини.

 
ГостьДата: Вівторок, 24.05.2011, 15:02 | Повідомлення # 36
Група: Гости





Доброго дня!!!
Підкажіть, мені, будь-ласка!
Я батько, розлучений, виховую двох дітей самостійно - донька (8 років) та син (4 роки).
Матір позбавили батьківських прав!!!
Яку допомогу держави на дітей я можу оформити!та який в мене має бути дохід для отримання цієї допомоги???
Щиро дякую!!!
 
ZlataДата: Вівторок, 24.05.2011, 21:46 | Повідомлення # 37
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго дня!!! Підкажіть, мені, будь-ласка! Я батько, розлучений, виховую двох дітей самостійно - донька (8 років) та син (4 роки). Матір позбавили батьківських прав!!! Яку допомогу держави на дітей я можу оформити!та який в мене має бути дохід для отримання цієї допомоги???

Доброго вечора.
Ви маете право вимагати від матері дітей сплати аліментів на них. Позбавлення батьківських прав не є підставою для звільнення від обов'язку щодо утримання дітей.
Щодо допомоги від держави, то спеціальних видів допомог у такому випадку не передбачено, але, можливо, Ви маєте право на допомогу по малозабезпеченості.
Більш детальне роз'яснення щодо допомоги малозабезпеченим сім'ям Ви можете прочитати за цією ссилкою.


Подякувати за консультацію
 
ГостьДата: Середа, 25.05.2011, 21:22 | Повідомлення # 38
Група: Гости





Скажіть будь-ласка,чи можу я оформити допомогу як малозабезпена сім,я,якщо я одинока мати...отримую допомогу 244 гривні і заробітну плату 1228 гривень...дитині 3 роки?
 
Tiger1974Дата: Середа, 25.05.2011, 22:30 | Повідомлення # 39
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Скажіть будь-ласка,чи можу я оформити допомогу як малозабезпена сім,я,якщо я одинока мати...отримую допомогу 244 гривні і заробітну плату 1228 гривень...дитині 3 роки?


Розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом, який обчислюється за методикою, встановленою спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, але цей розмір не може бути більшим ніж 75 відсотків прожиткового мінімуму для сім'ї(стаття 5 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям").
Статтею 21 Закону України „Про Державний бюджет на 2011 рік” установлено прожитковий мінімум основних соціальних і демографічних груп населення:
дітей віком до 6 років: з 1 січня – 816 гривень, з 1 квітня – 832 гривні, з 1 жовтня – 853 гривні, з 1 грудня - 870 гривень;
працездатних осіб: з 1 січня - 941 гривня, з 1 квітня - 960 гривень, з 1 жовтня - 985 гривень, з 1 грудня - 1004 гривні.
Статтею 23 цього ж Закону установлено, що у 2011 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для призначення допомоги відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і
демографічних груп населення становить: для працездатних осіб - 21 відсоток, для дітей - 50 відсотків.
Крім того, для кожної дитини, яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10 відсотків, а для кожної дитини, яка утримується матір'ю (батьком, усиновителем), що не перебуває в шлюбі, і запис про батька (матір) цієї дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться в установленому порядку за вказівкою матері (батька), та для кожної дитини, в якої один або обоє батьків є інвалідами I або II групи, - на 20 відсотків (стаття 5 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям").
Таким чином у Вашому випадку прожитковий мінімум малозабезпеченості для сім'складає: 832*50% + 960*21% + 832*50%*20% = 700,80 грн. При цьому Ваш середньомісячний сукупний дохід складає 1472 грн, а це означає, що Ви не можете розраховувати на зазначену допомогу, оскільки сукупний дохід Вашої сім'ї більший за прожитковий мінімум малозабезпеченості.
Вам також слід звернути увагу, що відповідно до Методики обчислення сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги (N 486/202/524/455/3370 від 15.11.2001), у сукупному доході сім'ї при визначенні її права на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та допомоги на дітей одиноким матерям враховується грошовий еквівалент пільг за спожиті житлово-комунальні послуги.
Бажаю вдачі!
 
ВолодимирДата: Середа, 01.06.2011, 15:28 | Повідомлення # 40
Група: Гости





Доброго дня .
Ми здали документи у соцзахист на допомогу по догляду за дитиною до 3-х років (довідки про доходи за 6-ть місяців). Жінка з дитиною приписана у селі по місцю проживання , я приписаний у місті іншого району . Соцзахист хоче перевірити наше фактичне проживання , чи живемо ми у місті чи у селі , якщо у місті то це інший район в такому випадку треба звертатись у інший соцзахист . Дали мені написати заяву що ми немаємо проти для встановлення нашого фактичного місця проживання .

1,Чи має право соцзахист проводити такі перевірки , чи законі вони ?????
2,При виявленні що ми фактично проживаємо у іншому районі , чи мають право не надати допомогу по догляду за дитиною до 3-х років .
З повагою Володимир .

Додано (01.06.2011, 16:28)
---------------------------------------------
[quote=Гость]Я фізична-особа підприємець, на загальній системі оподаткування, не працюю і не маю доходів з 1.10.2010 р. В зв"язку з новим податковим кодексом тепер треба сдавати декларацію раз на рік, тобто податкова не має підстав видавати довідку про доходи за 1 квартал 2011, так як "не бачить" моїх доходів. Але ж для отримання допомоги потрібно буде кожні пів року цю довідку мати, а я ії зможу отрмати тільки з 1 січня 2012. Виходить і всі виплати я буду отримувати тільки з 2012 року? Чи не вийдуть всі строки подання документів на оформлення допомоги за цей період Будь ласка роз"ясніть ситуацію, не знаю що робити. [/quote]
Основна функція податкової це збирання звітності .
Новий податковий кодекс вимагає , (саме вимагає) здати звітність в кінці року , але ні в якому разі не забороняє здавати звітність , це ваше право звітуватись перед податковою , тимбільше коли Вам потрібно довідку про доходи . Якщо ДПІ нехоче приймати декларацію надсилаєте її поштою так як вимагає податковий кодекс :

Умови подання податкової декларації поштою з 01.01.2011 р.

Загальні положення

Відповідно до п. 49.3 Податкового кодексу (далі – ПКУ) податкова декларація подається до органу державної податкової служби за вибором платника податків, якщо інше не передбачено цим Кодексом, одним із таких способів:

а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

 
ГостьДата: Четвер, 02.06.2011, 19:55 | Повідомлення # 41
Група: Гости





Доброго дня. Допоможіть будь-ласка.У мене непрацюючий чоловік у відпустці по догляду за дитиною до 3 р. Однак, зараз хочу переоформити відпустку на свою маму (працюючу). Однак мені відмовили в звязку з тим що потрібно наказ про призначення або вихід чоловіка на роботу, щоб була підстава переоформити на маму(тобто бабусю). Однак чоловік не працює(звідки я візьму такий наказ), просто так склалися обставини що краще щоб бабуся доглядала за дитиною.А мені відмовляють кажуть що законодавством не передбачені такі ситуації.
 
ГостьДата: Понеділок, 06.06.2011, 12:22 | Повідомлення # 42
Група: Гости





Добрий день. У довідку про склад сім'ї включено діда, бабусю, маму і дитина проживає з матір'ю. Батько не прописаний хоча проживає з нами чи варто нам подавати на перерахунок допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку від доходів
 
Tiger1974Дата: Понеділок, 06.06.2011, 21:17 | Повідомлення # 43
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Володимир)
Доброго дня . Ми здали документи у соцзахист на допомогу по догляду за дитиною до 3-х років (довідки про доходи за 6-ть місяців). Жінка з дитиною приписана у селі по місцю проживання , я приписаний у місті іншого району . Соцзахист хоче перевірити наше фактичне проживання , чи живемо ми у місті чи у селі , якщо у місті то це інший район в такому випадку треба звертатись у інший соцзахист . Дали мені написати заяву що ми немаємо проти для встановлення нашого фактичного місця проживання . 1,Чи має право соцзахист проводити такі перевірки , чи законі вони ????? 2,При виявленні що ми фактично проживаємо у іншому районі , чи мають право не надати допомогу по догляду за дитиною до 3-х років . З повагою Володимир .


Доброго вечора!
Відповідно до статті 13 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" право на виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку має один з батьків дитини, усиновлювач, опікун, дідусь, бабуся або інший родич, який фактично здійснює догляд за дитиною.
Одному з батьків дитини, усиновлювачу, опікуну, дідусю, бабусі або іншому родичу допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається і виплачується органами праці та соціального захисту населення за місцем їх реєстрації. Допомога може бути призначена за місцем фактичного проживання за умови подання довідки про неодержання зазначеної допомоги в органах праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.
Крім того, Порядком призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми передбачений певний перелік документів, який подається до органів праці і соціального захисту населення. Надання заяви про згоду на перевірку відомостей щодо себе цим порядком не передбачена.
Але цим же порядком передбачено, що органи, що призначають і виплачують державну допомогу сім'ям з дітьми, мають право перевіряти матеріальне становище сімей з
дітьми, а також мають право у разі потреби перевіряти обгрунтованість видачі та достовірність документів, поданих для призначення допомоги.
В даному випадку Вам не слід хвилюватись, адже органи праці і соц.захисту населення лише мають на меті перевірити дані, які Ви зазначили у своїй заяві.
Щоб уникнути складнощів і непорозумінь, оформлюйте допомогу за місцем реєстрації дружини (якщо саме вона буде отримувати цю допомогу).
Бажаю вдачі!
 
Tiger1974Дата: Понеділок, 06.06.2011, 21:31 | Повідомлення # 44
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго дня. Допоможіть будь-ласка.У мене непрацюючий чоловік у відпустці по догляду за дитиною до 3 р. Однак, зараз хочу переоформити відпустку на свою маму (працюючу). Однак мені відмовили в звязку з тим що потрібно наказ про призначення або вихід чоловіка на роботу, щоб була підстава переоформити на маму(тобто бабусю). Однак чоловік не працює(звідки я візьму такий наказ), просто так склалися обставини що краще щоб бабуся доглядала за дитиною.А мені відмовляють кажуть що законодавством не передбачені такі ситуації.


Доброго вечора!
Так, дійсно переоформлення документів щодо виплати допомоги на іншу працездатну особу, яка не отримує пенсії, здійснюється згідно з письмовою заявою такої особи на підставі довідки з місця роботи, навчання, служби, центру зайнятості про початок виконання особою, що отримувала допомогу, трудових обов'язків, навчання, несення служби, перебування на обліку у центрі зайнятості.
Чинним законодавством не передбачено інших підстав.
Порада може бути тут лише одна. Вашому чоловіку необхідно вигадати підставу, за наявності якої він не може здійснювати фактичного виховання дитини і звернутися з відповідною письмовою заявою до органу праці і соціального захисту населення.До речі, чоловіку можна зареєструватись у центрі зайнятості населення як особі, що шукає роботу і надати таку довідку до соц.захисту чи працевлаштуватись.
Бажаю вдачі!
 
Tiger1974Дата: Понеділок, 06.06.2011, 21:44 | Повідомлення # 45
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Добрий день. У довідку про склад сім'ї включено діда, бабусю, маму і дитина проживає з матір'ю. Батько не прописаний хоча проживає з нами чи варто нам подавати на перерахунок допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку від доходів


Доброго вечора!
До складу сім'ї особи, що звернулася за призначенням допомоги, включаються чоловік (дружина); рідні, усиновлені та підопічні діти зазначених осіб віком до 18 років, а також діти віком до 23 років, які навчаються за денною формою у вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладах і не мають власних сімей, незалежно від місця
проживання або реєстрації місця проживання; неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I і II групи або інвалідами I групи і проживають разом з батьками; непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв'язку з відсутністю власних доходів; жінка та чоловік, які проживають однією сім'єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей.
Таким чином, до Вашого сукупного доходу дідуся і бабусю буде включено лише у тому випадку, коли вони не отримують своїх доходів (наприклад, пенсію). Якщо ж вони отримують свої доходи, то вони не враховуються до Вашого сукупного доходу.
Що ж до перерахунку допомоги, то збирайте відповідні довідки про доходи і звертайтесь до органу праці і соціального захисту населення.
Але слід пам'ятати, що відповідно до статті 15 Закону України "Про державну
допомогу сім'ям з дітьми" допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку виплачується у розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим
мінімумом, встановленим для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менш як 130 гривень. Прожитковий мінімум з 1 квітня — 960 гривень. Тобто дохід на одну особу повинен бути меншим за 830 гривень (960 - 830 = 130).
Бажаю вдачі!
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл