П`ятниця, 29.03.2024, 03:06
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Розлучення - Сторінка 9 - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Сімейне право » Розлучення
Розлучення
Tiger1974Дата: Вівторок, 22.11.2011, 21:44 | Повідомлення # 121
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость Ірина)
Доброго дня. Підкажіть будь ласка. Чоловік був одружений і від першого шлюбу має доньку. Зараз ми плануємо купувати квартиру. Як правильно і на кого оформити власність, щоб в подальшому ні його донька, ні перша дружина не могли на неї претендувати.


Доброго вечора!
Незалежно від того, на кого ви оформите свідоцтво на право власності чи договір купівлі-продажу, майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності. А колишня дружина не має ніякого права на це житло. Інша річ - донька від першого шлюбу, вона (в житті все буває) буде спадкоємцем першої черги на рівні з Вами та Вашими з чоловіком дітьми.
Бажаю вдачі!
 
Tiger1974Дата: Вівторок, 22.11.2011, 21:49 | Повідомлення # 122
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Лана)
Добрий вечір.Підкажіть будь-ласка..З чоловіком розлучились. Живу у домі який придбали у шлюбі. Дім за згодою сторін записали на мою свекруху, тобто матір мого бувшого чоловіка. В результаті живу без прописки у цьому домі уже 10 років . Прописка є у будинку якого уже на даний час неіснує (його розвалили ....для користування площі у інших цілях) двоє дітей.Які мої права на .....Дякую


Доброго вечора!
Ну, сказати, що у Вас складна ситуація, це не сказати зовсім ні чого. Намагайтеся не сваритись з свекрухою. В іншому разі Вам буде досить складно довести своє право на це житло. Якщо є така можливість зареєструйте своє місце проживання у цьому будинку.
Бажаю вдачі!
 
Tiger1974Дата: Вівторок, 22.11.2011, 21:58 | Повідомлення # 123
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Таня)
Доброго дня! Підскажіть будь ласка ,якщо в будинку проживає 6 людей,двоє батьків і 4 дітей повнолітніх,одного сина хочуть виписати,він був засуджений 3 роки,повернувся став наркоманом..набрав кредитів,як можливого його виписати? і чи переходять ці кредити на родину?


Доброго вечора!
Виписати (зняти з реєстраційного обліку) Вам його наврядчи вдасться. Інша річ, звернутися до суду з позовом щодо визання Вашого брата обмежено дієздатним. Для цього необхідно підтвердити факт його хвороби на наркоманію та зв'язок цієї хвороби з шкодою яку він може заподіяти собі та оточуючим маючи повну цивільну дієздатність. Після визнання його судом обмежено дієздатним він не зможе самостійно вчиняти правочини, крім дрібних побутових.
Щодо кредитів - якщо Ви чи інші члени родини не були в банку поручителями брата чи він не заклав це житло в заставу, вам немає чого хвилюватись. Бажаю вдачі!
 
LudmilaДата: Субота, 03.12.2011, 00:04 | Повідомлення # 124
Група: Гости





Доброго дня допоможіть розібратись у шаній ситуації.
Ми з чоловіком одружилися в 1998р і досі в офіційному шлюбі. У грудні 2002 року у нас народився син, 23 грудня 2011г йому виповнюється 9 років. З моменту шлюбу ми проживали в квартирі його батька, разом з батьком чоловіка (батько помер у 2005р), останні 2 роки я з сином живу окремо (спочатку винаймада житло, а потім переїхада до батьків. Я прописана в квартирі мійже з моменту одруження, а син прописаний з моменту народження. Квартира була приватизована ще до нашого одруження і записана на 2-х власників: бітько чоловіка та бабуся чоловіка. Після смерті батька чоловіка (у 2005р) квартира була переоформлена на чоловіка як спадщина. Зараз у квартири е 2 власника: чоловік та його бабуся, і прописано в квартирі 4 чоловіка: я, чоловік, син та бабуся. Бабуся з моменту нашого одруження в квартирі не прожимала.
Чоловік після народження сина почав поторху випивати, а після смерті батька взагалі багато пив (регулярні запої). Я возила його по різним лікарням що б вівести з запою, але потім усе повтрялось, ми пробували йому робити вчивання, кодування і різні методи боротьби з алкоголізмом, але все марно, все повторювалось.
Весь цей час чоловік практично не працював, я "тягнула на собі усі витрати". Поки син ходив до дитячого садочка я ще якось викручувалас, а коли почалась школа я не встигала сама, а від чоловіка допомоги не дуло, його вистачало тільки на те, що б посадити сина за ПК і вімкнути ігру, щоб йому не заважав.
Нещодавно я пробувала призвати чоловіка до батьківської участі, оскільки грошей в нього немае і вже з'явились борги за квартиру, пропонувала здавати квартиру, коли він відмовився, почала говорити про необхідні речі для дити, але відповідь була така. що в нього немає грошей.
Після смерті батька залишилась в спадщину ще дача в передмісті Одеси (наскільки я знаю вона ще до кінця не оформлена на чоловіка), однак за період поки ми жили окремо, чоловік подарував дачу свому брату.
Син росте і його потреби ростуть і я маю думати про його майбутне. Після випадку з дачею, я не певна, що чоловік ще комусь не подару квартиру чи її не заберуть за борги.
Скажіть чи можу я претендувати на квартиру чи на її частину під час розлученн? І чи є шанс повернути дачу? Я розумію, що аліментів чоловік не зможе виплачувати, тому на них надії немає.
Заздалегіть дякую і вибачаюсь за таке довге пояснення.
 
ГостьДата: Четвер, 08.12.2011, 15:04 | Повідомлення # 125
Група: Гости





Добрий день. Скажіть будь ласка, ми з чоловіком у шлюбі майже 3 роки, в нас є спільний син. В шлюбі була куплена квартира, на імя чоловіка, але за декілька днів до подання заяви на розлучення квартиру переписали на йомо матір. Чи маю я право на розподіл майна при розлученні?
 
любаДата: Четвер, 22.12.2011, 14:02 | Повідомлення # 126
Група: Гости





добрий день як подати на розлучення коли дитині 6 місяців чоловік з мами не живе від народження дитини не дає грошей,він приватний підприємиць,не робе роботу,а люди приходять до мене,хоч він в мене не приписаний,як подати ще на елементи
 
ЛюдмилаДата: Неділя, 25.12.2011, 14:16 | Повідомлення # 127
Група: Гости





Доброго дня!

Підкажіть будь-ласка:

Якщо шлюб зареєстрований, чоловік купив квартиру і оформив на себе, чи можуть жінку виселити з гуртожитку, мотивуючи тим що чоловік має квартиру?
До моменту покупки проживали спільно в гуртожитку.
 
ГостьДата: Понеділок, 26.12.2011, 20:48 | Повідомлення # 128
Група: Гости





\добрий день скажіть будь ласка якщо чоловік не проживає за місцем прописки куди подавати позов
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 21:13 | Повідомлення # 129
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Ludmila)
Доброго дня допоможіть розібратись у шаній ситуації. Ми з чоловіком одружилися в 1998р і досі в офіційному шлюбі. У грудні 2002 року у нас народився син, 23 грудня 2011г йому виповнюється 9 років. З моменту шлюбу ми проживали в квартирі його батька, разом з батьком чоловіка (батько помер у 2005р), останні 2 роки я з сином живу окремо (спочатку винаймада житло, а потім переїхада до батьків. Я прописана в квартирі мійже з моменту одруження, а син прописаний з моменту народження. Квартира була приватизована ще до нашого одруження і записана на 2-х власників: бітько чоловіка та бабуся чоловіка. Після смерті батька чоловіка (у 2005р) квартира була переоформлена на чоловіка як спадщина. Зараз у квартири е 2 власника: чоловік та його бабуся, і прописано в квартирі 4 чоловіка: я, чоловік, син та бабуся. Бабуся з моменту нашого одруження в квартирі не прожимала. Чоловік після народження сина почав поторху випивати, а після смерті батька взагалі багато пив (регулярні запої). Я возила його по різним лікарням що б вівести з запою, але потім усе повтрялось, ми пробували йому робити вчивання, кодування і різні методи боротьби з алкоголізмом, але все марно, все повторювалось. Весь цей час чоловік практично не працював, я "тягнула на собі усі витрати". Поки син ходив до дитячого садочка я ще якось викручувалас, а коли почалась школа я не встигала сама, а від чоловіка допомоги не дуло, його вистачало тільки на те, що б посадити сина за ПК і вімкнути ігру, щоб йому не заважав. Нещодавно я пробувала призвати чоловіка до батьківської участі, оскільки грошей в нього немае і вже з'явились борги за квартиру, пропонувала здавати квартиру, коли він відмовився, почала говорити про необхідні речі для дити, але відповідь була така. що в нього немає грошей. Після смерті батька залишилась в спадщину ще дача в передмісті Одеси (наскільки я знаю вона ще до кінця не оформлена на чоловіка), однак за період поки ми жили окремо, чоловік подарував дачу свому брату. Син росте і його потреби ростуть і я маю думати про його майбутне. Після випадку з дачею, я не певна, що чоловік ще комусь не подару квартиру чи її не заберуть за борги. Скажіть чи можу я претендувати на квартиру чи на її частину під час розлученн? І чи є шанс повернути дачу? Я розумію, що аліментів чоловік не зможе виплачувати, тому на них надії немає. Заздалегіть дякую і вибачаюсь за таке довге пояснення.


Доброго вечора!
Якщо майно дружини, чоловіка за час шлюбу істотно збільшилося у своїй вартості внаслідок спільних трудових чи грошових затрат або затрат другого з подружжя, воно у разі спору може бути визнане за рішенням суду об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.
В даній ситуації можна порадити звернутись до чоловіка з пропозицією подарувати частину квартири сину. В іншому випадку Вам необхідно буде через суд доводити своє право на це майно. Крім того, можна звернутися до суду з позовом про стягнення з чоловіка аліментів на утримання дитини навіть без розлусення. Можливо також звернутися до суду із заявою про визнання чоловіка обмежено дієздатним, оскільки він хворіє на алкоголізм (необхідний висновок медичного закладу). Існує безліч варіантів - Вам вибирати. Зверніть увагу на той факт, що спадкоємцями майна чоловіка першої черги є дружина, діти, рідні брати та сестри у рівних долях.
Бажаю вдачі!
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 21:19 | Повідомлення # 130
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Добрий день. Скажіть будь ласка, ми з чоловіком у шлюбі майже 3 роки, в нас є спільний син. В шлюбі була куплена квартира, на імя чоловіка, але за декілька днів до подання заяви на розлучення квартиру переписали на йомо матір. Чи маю я право на розподіл майна при розлученні?


Доброго вечора!
Яким чином переписали? Чоловік подарував? Чи давали Ви згоду на дарування (продаж) вашої спільної власності?
Від відповідей на ці запитання і залежить подальший розвиток подій. Якщо Ви не надавали згоди на дарування (продаж) квартири, то можна звернутись до суду із позовом про визнання договору дарування (продажу) недійсним, а коли суд скасує цей договір, то можна і розлучатись. Якщо ж Ви надали згоду на дарування квартири (продаж), то Ви вже не зможете розділити цю квартиру під час розлучення, але можете вимагати від чоловіка половину отриманих за квартиру коштів (у випадку продажу).
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 21:21 | Повідомлення # 131
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (люба)
добрий день як подати на розлучення коли дитині 6 місяців чоловік з мами не живе від народження дитини не дає грошей,він приватний підприємиць,не робе роботу,а люди приходять до мене,хоч він в мене не приписаний,як подати ще на елементи


Доброго вечора!
Вам необхідно звернутися з позовною заявою до суду. У заяві необхідно висловити вимогу про розірвання шлюбу та про стягнення аліментів на утримання дитини.
Бажаю вдачі!
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 21:38 | Повідомлення # 132
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Людмила)
Доброго дня! Підкажіть будь-ласка: Якщо шлюб зареєстрований, чоловік купив квартиру і оформив на себе, чи можуть жінку виселити з гуртожитку, мотивуючи тим що чоловік має квартиру? До моменту покупки проживали спільно в гуртожитку.


Доброго вечора! Якщо це соціальний гуртожиток і ви перебуваєте в шлюбі, то ви і чоловік підлягаєте виселенню із гуртожитку. В інших випадках все залежить від адміністрації підприємства до сфери впливу якого входить гуртожиток.
 
Tiger1974Дата: Середа, 28.12.2011, 21:41 | Повідомлення # 133
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
\добрий день скажіть будь ласка якщо чоловік не проживає за місцем прописки куди подавати позов


Доброго вечора!
Позов подається за зареєстрованим у встановленому порядку місцем проживання чи перебування відповідача. Те, що він не проживає за місцем реєстрації, не важливо. Важливо, щоб він був зареєстрований у встановленому порядку (прописка). За місцем реєстрації (прописки) і подавайте позов.
 
saverioДата: Субота, 31.12.2011, 09:07 | Повідомлення # 134
Перехожий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Здраствуйте,у меня сложилась сложная ситуация,ппрошу помочь.Жена в открытую гуляет,хочу розвестись,но чтобы квартиру не делить,квартиру купил на деньги моей мамы,дочь моя от матери откказывается,ей 13 лет,в квартире ремонты делал за свой счет,она наделала долгов,могу при розводе,разчитывать на квартиру,или нас поделят?
 
Tiger1974Дата: Середа, 04.01.2012, 21:15 | Повідомлення # 135
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (saverio)
Здраствуйте,у меня сложилась сложная ситуация,ппрошу помочь.Жена в открытую гуляет,хочу розвестись,но чтобы квартиру не делить,квартиру купил на деньги моей мамы,дочь моя от матери откказывается,ей 13 лет,в квартире ремонты делал за свой счет,она наделала долгов,могу при розводе,разчитывать на квартиру,или нас поделят?


Добрый вечер!
Совместно нажитое имущество в равных долях принадлежит супругам. Но, в случае, если дочь останется жить с Вами, можно расчитывать на квартиру. Для этого необходимо несколько условий, в том числе и определенные договоренности с женой.
При наличии Вашего желания мы окажем Вам дальнейшую консультацию, которая по условиям нашего сайта "Запитайте юриста" относится к платным услугам.
Желаю удачи.
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Сімейне право » Розлучення
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл