Вівторок, 16.04.2024, 23:54
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Допомоги у зв'язку з народженням дитини - Сторінка 7 - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Допомоги у зв'язку з народженням дитини
Tiger1974Дата: Неділя, 24.07.2011, 22:27 | Повідомлення # 91
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
який буде розмир допомоги при народженні третьої дитини яка народиться в 2012 році в січні місяці.І яку ще допомогу ми маємо отримувати якщо я матір одиначка і на першого сина я не отримую аліменти(від минулого чоловіка я на першого сина не отримую аліменти,при розлучені я не подавала,з другим сином я оформлена як матір одиначка,з третьою також буду оформлюватися як матир одиначка) і ніде не працюю


Який буде розмір допомоги в 2012 році знає лише Президент і Уряд.
На даний час на третю дитину надається допомога рівна 120 розмірам прожиткового мінімуму для дітей до шести років (з грудня 1 мінімум - 870 грн.).
Крім того, ви будете отримувати допомогу по догляду за дитиною до трьох років та допомогу як одинокій матері. Розміри цих допомог залежать від сукупного доходу за попередні шість місяців. Більш детальні розрахунки на нашому сайті платні. Вартість послуги 30 грн.
 
жаннаДата: П`ятниця, 29.07.2011, 16:06 | Повідомлення # 92
Група: Гости





Чи передбачено Трудовим кодексом України одноразова виплата дикретних коштів на дитину,за умовою що мати знаходитсья у дикретній відпусці за першою дитиною та збираєтся у другу дикретну відпустку без вихода на роботу?Якщо можно дайте адрессу законодавчої статті для ознайомлення.Дякую
 
Tiger1974Дата: П`ятниця, 29.07.2011, 21:18 | Повідомлення # 93
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (жанна)
Чи передбачено Трудовим кодексом України одноразова виплата дикретних коштів на дитину,за умовою що мати знаходитсья у дикретній відпусці за першою дитиною та збираєтся у другу дикретну відпустку без вихода на роботу?Якщо можно дайте адрессу законодавчої статті для ознайомлення.Дякую


На даний час в державі діє Кодекс законів про працю України (Трудовий кодекс ще знаходиться в стадії обговорення і прийняття). У відповідності до КЗпП України та Закону України "Про відпустки" декретна відпустка називається відпусткою по вагітності та пологах. А та відпустка у якій на даний час знаходитесь Ви, (напевно Ви мали на увазі саме її) називається відпусткою по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років.
Чи може жінка отримувати допомогу по вагітності та пологах, знаходячись у відпустці по догляду за дитиною до досягнення 3-х років? Так, може. В такому випадку її розмір розраховується виходячи з розміру місячної тарифної ставки (посадового
окладу), встановленої працівникові на момент настання страхового випадку.
Підстави: Закон України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" та Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.
Бажаю вдачі!
 
ГостьДата: Вівторок, 02.08.2011, 10:35 | Повідомлення # 94
Група: Гости





добрий день . у мене до вас питання? працівниця 1 квітня(пропрацювала 10 років ,посада головний бухгалтер) пішла в дикретну відпустку і приєднала до неї щорічну відпустку на 48 днів. в кінці серня ми повинні виплатити їй щорічну відпустку, скажіть будь-ласка чи маємо ми право затримати виплату відпускних і на який час так як на пдп не має коштів.
і ще одне питання чи можемо ми звільнити її коли вона буде у відпустці по догляду за дитиною до 3 р., якщо в нас буде проводитися реорганізація пдп,для того щоб залишити на постійному місці тимчасового працівника.
 
ГостьДата: Середа, 03.08.2011, 11:41 | Повідомлення # 95
Група: Гости





Доброго дня! питання. довідка про доходи за півроку не надається підприємцю на загальній системі оподаткування.
податкова надала довідку, що відповідно до ПКУ(п. 177.5 ст. 177) декларація подається за рік, а не за 1, 2 квартал...
Хоча за 1 квартал декларація прийняття і це не зрозуміло чому ж тоді її не прийняли за 2 квартал?
Чи можна оскаржити це рішення до суду, чи є позитивний досвід вирішення таких питань ?
Взагалі не зрозуміло які статті з.у. інформацію порушено?
І чи є закон про те як має діяти ДПІ як державний орган, тобто для забезпечення прав громадян, у таких випадках а не як тупий буквоїд закону.
 
Tiger1974Дата: П`ятниця, 05.08.2011, 18:52 | Повідомлення # 96
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
добрий день . у мене до вас питання? працівниця 1 квітня(пропрацювала 10 років ,посада головний бухгалтер) пішла в дикретну відпустку і приєднала до неї щорічну відпустку на 48 днів. в кінці серня ми повинні виплатити їй щорічну відпустку, скажіть будь-ласка чи маємо ми право затримати виплату відпускних і на який час так як на пдп не має коштів. і ще одне питання чи можемо ми звільнити її коли вона буде у відпустці по догляду за дитиною до 3 р., якщо в нас буде проводитися реорганізація пдп,для того щоб залишити на постійному місці тимчасового працівника.


Доброго вечора!
Згідно чинного законодавства відпускні виплачуються не пізніше ніж за три дні до відпустки.
Звільнити працівника до закінчення відпустки ви (адміністрація) не можете, оскільки на період відпустки за нею зберігається робоче місце. І тимчасового працівника не можна залишити на посаді звільнивши основного працівника, оскільки тимчасовий працівник прийнятий на роботу на час відсутності основного працівника.
 
Tiger1974Дата: П`ятниця, 05.08.2011, 19:55 | Повідомлення # 97
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго дня! питання. довідка про доходи за півроку не надається підприємцю на загальній системі оподаткування. податкова надала довідку, що відповідно до ПКУ(п. 177.5 ст. 177) декларація подається за рік, а не за 1, 2 квартал... Хоча за 1 квартал декларація прийняття і це не зрозуміло чому ж тоді її не прийняли за 2 квартал? Чи можна оскаржити це рішення до суду, чи є позитивний досвід вирішення таких питань ? Взагалі не зрозуміло які статті з.у. інформацію порушено? І чи є закон про те як має діяти ДПІ як державний орган, тобто для забезпечення прав громадян, у таких випадках а не як тупий буквоїд закону.


Доброго вечора!
Діяльність державної податкової служби України регулюється Законом України "Про державну податкову службу в Україні", Податковим кодексом України та ще цілою низкою нормативно-правових актів.
Вимагати від ДПС інформацію про Вас можна на підставі Конституції України, Законів України "Про інформацію" чи "Про доступ до публічної інформації".
Але, отримати можливо лише ту інформацію, яка вже знаходиться в органі ДПС. І тут коло замикається. Можна, звісно, і позов в суд подати про зобов'язання ДПС отримати інформацію (декларацію), а потім видати Вам довідку про доходи, але не факт що суд буде на Вашому боці, оскільки Законом передбачено, що декларація подається раз на рік.
Спробуйте підійти з іншого боку.
Для призначення допомоги по догляду за дитиною до 3-х років у розмірі, що перевищує мінімальний, подається в установленому порядку довідка про склад сім'ї та декларація про доходи та майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім'ї).
Тобто, мова йде зовсім не про довідку про доходи, а про декларацію.
А органам праці та соціального захисту населення забороняється вимагати для одержання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку інші документи, крім передбачених існуючим порядком.
А якщо Вам відмовлять, от ці дії ОПСЗН і можна оскаржити до суду, оскільки подання довідок про доходи до ОПСЗН не передбачено чинним законодавством.
 
ГостьДата: Вівторок, 09.08.2011, 12:27 | Повідомлення # 98
Група: Гости





я приватний підприємець на загальній системі оподаткування, сплачую в Пенсійний фонд 34,7 % від доходу, добровільних доплат не справляю. В грудні 2011 року мені народжувати, діяльність припиняти не буду, які виплати від держави я можу отримати?
 
СанаДата: Середа, 10.08.2011, 18:59 | Повідомлення # 99
Група: Гости





Доброго дня! Я - підприємець на заг.с-мі оподатк.Підкажіть,будь ласка, як я можу отримати дородові і післяродові кошти,куди потрібно звертатися і що я маю надати (з документів)? Місяць тому народила, кошти не можу взяти, бо звідусіль "женуть". І яка це сума має бути (сплачувала єд.под. у ромірі 170 грн.напротязі 7 місяців,на 6 місяці вагітності перевелася на заг.с-му опод.).Дякую.
 
ГостьДата: Середа, 10.08.2011, 19:02 | Повідомлення # 100
Група: Гости





Доброго вечора. Підкажіть, будь-ласка, якщо я не працюю і на біржі не стою, то мені буде нараховуватись трудовий стаж в період догляду за дитиною до 3-ох років? І якщо буде, то чи потрібно його куди-небудь записувати (наприклад до трудової книжки)?
 
ГостьДата: Четвер, 11.08.2011, 22:46 | Повідомлення # 101
Група: Гости





[quote=Гость]я приватний підприємець на загальній системі оподаткування, сплачую в Пенсійний фонд 34,7 % від доходу, добровільних доплат не справляю. В грудні 2011 року мені народжувати, діяльність припиняти не буду, які виплати від держави я можу отримати?[/quote]
[quote=Гость]я приватний підприємець на загальній системі оподаткування, сплачую в Пенсійний фонд 34,7 % від доходу, добровільних доплат не справляю. В грудні 2011 року мені народжувати, діяльність припиняти не буду, які виплати від держави я можу отримати?[/quote]
Вам швидко потрібно заключити договір з пенсійним фондом на проплату 36,6%, тому що вам не сплатять лікарняний (сама була в такій ситуації),
а на народження дитини і по досягненню 3-х років все оплачують вчасно.

Приватний підприємець з 3-ма дітьми. smile smile

Додано (11.08.2011, 23:46)
---------------------------------------------
[quote=Сана]Доброго дня! Я - підприємець на заг.с-мі оподатк.Підкажіть,будь ласка, як я можу отримати дородові і післяродові кошти,куди потрібно звертатися і що я маю надати (з документів)? Місяць тому народила, кошти не можу взяти, бо звідусіль "женуть". І яка це сума має бути (сплачувала єд.под. у ромірі 170 грн.напротязі 7 місяців,на 6 місяці вагітності перевелася на заг.с-му опод.).Дякую.[/quote]

Мне оплатили больничный 4700 грн.- это только дородовые, как часному предпринемателю

 
Tiger1974Дата: П`ятниця, 12.08.2011, 16:54 | Повідомлення # 102
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
я приватний підприємець на загальній системі оподаткування, сплачую в Пенсійний фонд 34,7 % від доходу, добровільних доплат не справляю. В грудні 2011 року мені народжувати, діяльність припиняти не буду, які виплати від держави я можу отримати?


Ви можете отримати допомогу по вагітності і пологам, допомогу при народження дитини і допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років.
 
Tiger1974Дата: П`ятниця, 12.08.2011, 17:22 | Повідомлення # 103
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Сана)
Доброго дня! Я - підприємець на заг.с-мі оподатк.Підкажіть,будь ласка, як я можу отримати дородові і післяродові кошти,куди потрібно звертатися і що я маю надати (з документів)? Місяць тому народила, кошти не можу взяти, бо звідусіль "женуть". І яка це сума має бути (сплачувала єд.под. у ромірі 170 грн.напротязі 7 місяців,на 6 місяці вагітності перевелася на заг.с-му опод.).Дякую.


Доброго вечора!
Відповідно до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" право на державну допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов'язкового
державного соціального страхування згідно з переліком, серед яких і жінки, зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності, які не сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
Підставою для призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами є видана лікувально-профілактичним закладом довідка встановленого зразка, заява матері, що складається за формою, затвердженою Мінпраці, а також довідка Пенсійного фонду України про те, що жінка, яка є фізичною
особою - підприємцем, перебуває (не перебуває) на обліку в органах Пенсійного фонду України та не бере участь на добровільних засадах у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.
Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через шість місяців з дня закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, і виплачується жінкам за весь період відпустки,
тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей - 70) календарних днів після пологів.
Непрацюючим жінкам та жінкам, зареєстрованим як суб'єкти підприємницької діяльності, допомога виплачується у розмірі 25 відсотків розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатної
особи, з розрахунку на місяць.
В такому випадку допомога призначається і виплачується органами праці і соціального захисту населення.
Якщо ж Ви берете участь на добровільних засадах у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (сплачуєте внески) то звертатись необхідно до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з відповідною заявою та лікарняним листком.
Бажаю вдачі!
 
Tiger1974Дата: П`ятниця, 12.08.2011, 17:32 | Повідомлення # 104
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго вечора. Підкажіть, будь-ласка, якщо я не працюю і на біржі не стою, то мені буде нараховуватись трудовий стаж в період догляду за дитиною до 3-ох років? І якщо буде, то чи потрібно його куди-небудь записувати (наприклад до трудової книжки)?


Доброго вечора!
Трудовий стаж в наш час потрібний лише при влаштуванні на роботу для того, щоб роботодавець оцінив Ваші професійні здібності та набутий досвід, а для призначення пенсії (в майбутньому) необхідний страховий стаж. Для цього особа повинна бути застрахована в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.
Відповідно до чинного законодавства загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню підлягають також і особи, які відповідно до законів отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Тобто, якщо Ви отримуєте зазначену допомогу, то і маєте страховий стаж для пенсії. А записувати його нікуди не треба, оскільки інформація про Вас повинна бути в органах пенсійного забезпечення.
Бажаю вдачі!
 
ЛенчикДата: Субота, 13.08.2011, 15:36 | Повідомлення # 105
Перехожий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Я одинока мати за першою дитиною, їй 9 років, отримую на неї допомогу в розмірі 283 грн. Також знаходжуся в декретній відпустці по догляду за хворою дитиною до 6-ти років, не отримуючи на неї нічого. В соцзабезі мені нарахували допомогу по малозабезпеченості в розмірі 63 грн. Нарахована зарплата чоловіка за 6 місяців складає 6865,15 грн. Скажіть, будь ласка, чи правильно мені нарахували малозабезпеченність, і чи маю я право на якусь допомогу за хворою дитиною?
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл