Вівторок, 19.03.2024, 11:53
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Допомоги у зв'язку з народженням дитини - Сторінка 26 - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Допомоги у зв'язку з народженням дитини
Tiger1974Дата: Субота, 18.02.2012, 19:37 | Повідомлення # 376
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (атолоз)
Добрий вечір!Хочу оформити допомогу по догляду за дитиною до 3-ох років. Я працювала, по мінімальній заробітній платі, чоловік — приватний підприємець, але діяльність не веде (здає пусті бланки в податкову).При здачі документів виявилось що ми можем розраховувати на більшу ніж мінімальна допомога,але для цього потрібна довідка про доходи чоловіка за останні 6 місяців,та оскільки зараз лютий місяць такої довідки ми взяти не можем бо декларація здана по 31 грудня(відповідно і довідка буде по тож число),а за січень немає ніякої інформації.В центрі соцзахисту на порадили зареєструвати книгу обліку доходів і представити її в якості довіки (незрозуміло правда на основі чого можна зареєстривати цю книгу,оскільки підприємницької діяльності не ведеться).Підкажіть будь-ласка якщо зможете як бути в такій ситуації.Дякую!


Доброго вечора.
Якщо Ваш чоловік знаходиться на єдиному податку, то книга обліку доходів і витрат у нього повинна бути в обов'язковому порядку. Ця книга і буде підставою для визначення його доходів.
Бажаю успіху.
 
Tiger1974Дата: Субота, 18.02.2012, 19:46 | Повідомлення # 377
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (ТАНЯ)
доброго вечора! Я навчаюсь в університеті в івано-франківську і проживаю в гуртожитку, проте приписана в себе вдома в населеному пункті, якому надано статус гірського, маю посвідчення. Чи можу я отримувати доплату до стипендії? бо в деканаті не дозволяють, оскільки я в наказі на проживання в гуртожитку. наперед дякую.


Доброго вечора.
Розмір державних пенсій, стипендій, всіх передбачених чинним законодавством видів державної матеріальної допомоги громадянам, які одержали статус особи, що працює, проживає або навчається на території населеного пункту, якому надано статус гірського, збільшується на 20 відсотків.
Але, у Вашому випадку не все так просто. Фактично Ви проживаєте в Івано-Франківську, тобто у місті, яке не має статусу гірського. До того ж, у випадку проживання у Івано-Франківську більш ніж 6-ть місяців на рік Ви повинні там зареєструватися. Якщо Вас не реєструє у гуртожитку університет, це їх порушення, якщо ж Ви то порушення з Вашої сторони. В усякому разі, навчаючись на денній формі навчання у ВНЗ, Ви повинні бути зареєстровані у місці навчання. Тому, фактично, Ви не маєте права на доплату до стипендії, адже Ви сама не дотримуєтесь законодавства про свободу пересування та вільний вибір місця проживання.
Бажаю вдачі.
 
ГостьДата: Неділя, 19.02.2012, 15:45 | Повідомлення # 378
Група: Гости





Доброго дня!
Я працювала на роботі. Пішла у відпустку по догляду за дитиною до 3-х років і під час неї завагітніла і маю народжувати 2-гу дитину. По чому мені повинна нараховуватися відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами?
Дякую за відповідь!

Додано (19.02.2012, 15:40)
---------------------------------------------
До родів я працювала 5 місяців. Протягом цього часу не використала щорічну відпустку у повному обсязі (лише один тиждень). Після відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами написала заяву на відпустку по догляду за дитиною до 3-х років щоб мати можливість оформити соціальну допомогу. Чи можу я забрати ту частину щорічної відпустки, що залишилася? Коли? Скільки днів по законодавству?
Дякую за відповідь!

Додано (19.02.2012, 15:45)
---------------------------------------------
Доброго дня!

Підкажіть, будь ласка, як оформити збільшену допомогу по догляду за дитиною до 3-х років? Які потрібно здати документи? Допомога буде оформлятися на матір дитини.

У нас така ситуація.
Сімя – батько, мати, дитина.
Батько та мати прописані в різних місцях (батько – в селі, мати – в місті)
Мати до пологів працювала.
Батько не працював і не працює, в центрі зайнятості не стоїть, не є приватним підприємцем.

В управління праці та соціального захисту населення сказали здати такі документи (окрім заяви, свідоцтва про народження дитини, паспортів та ідентифікаційних кодів чоловіка та дружини).
Жінці:
- витяг з наказу (розпорядження) роботодавця про надання відпустки;
- довідку з ЖЕКу про склад сімї;
- довідку з місця роботи про доходи за останні 6 місяців до моменту звернення;
- в соц. бесі повинна ще взяти якусь довідку про свої доходи;
- копію трудової книжки не вимагають.
Чоловікові:
- довідку з сільради про склад сімї;
- довідку з центру зайнятості, що не стоїть на обліку;
- копію трудової книжки.

Для оформлення збільшеної допомоги по догляду за дитиною до 3-х років необхідно для розрахунку подати інформацію про доходи кожного члена сімї. Чи потрібна додатково довідка від чоловіка про те, що він не має доходів? Де її можна взяти?

У моїй довідці з місця роботі в 6-му місяці прочерк, бо ми затрималися з документами (не знаємо які документи і де збирати). Як буде розраховуватись допомога? В якому розмірі?

Доброго дня!

 
ОльгаДата: Понеділок, 20.02.2012, 12:53 | Повідомлення # 379
Група: Гости





Добрий день.Скажіть, будь-ласка, чи маю право я на допомогу як марір-одиначка:дитина(12років) від першого шлюбу.Батько позбавлений батьківських прав.Зараз я перебуваю в другому шлюбі(дитина не усиновлена)
Дякую за відповідь!
 
ОлесяДата: Вівторок, 21.02.2012, 16:16 | Повідомлення # 380
Група: Гости





Допоможіть, будь-ласка, розрахувати розмір допомоги на дитину по досягненню нею трирічного віку, якщо мій чоловік - не працюючий громадянин іншої країни(Молдови), а я знаходжусь у декретній відпустці і окрім допомоги при народженні дитини у розмірі 693грн щомісяця, інших доходів не маю??? Велике спасибі
 
ГостьДата: П`ятниця, 24.02.2012, 09:53 | Повідомлення # 381
Група: Гости





Скажіть будь-ласка, я до року дитини(першої) отримувала 884грн+130грн. В пів року я ходила в соцзахист , думала що потрібно переоформляти, але вони мені сказали ( консультант), що в мене оформленні ці 884+130 на 2 роки, що мені не потрібно бігати і переоформлювати. Ось нам виповнилось 1 рік і ми отримуем по 130 грн???!!! Будь ласка об’ясніть мені чому. Вони не праві чи я не розумію? І вкажіть які закони або правові акти це регулюють??
 
ГостьДата: П`ятниця, 24.02.2012, 19:05 | Повідомлення # 382
Група: Гости





Добрий день.Я хочу знати, чи можуть мені відмовити в допомозі від держави як малозабезпеченій сім'ї, мотивуючи тим, що я і чоловік не отримуємо мінімальної заробітної плати.Я і мій чоловік працюємо в сільськогосподарському виробничому кооперативі. У нас на утримані двоє дітей: 10 і 16 років.
 
ГостьДата: П`ятниця, 24.02.2012, 20:08 | Повідомлення # 383
Група: Гости





Доброго вечора!Моїй першій дитині 17 років,а друга народилася в 2012році.Як я отримаю допомогу як на першу дитину чи як на другу?
 
НаташаДата: Вівторок, 28.02.2012, 10:21 | Повідомлення # 384
Група: Гости





Добрий день.підкажить як відображати відпускні в довідці про доходи дод.№3 до положення 1266, які були нарахованіі виплачені в липні за серпень місяці
 
ГостьДата: Середа, 29.02.2012, 08:38 | Повідомлення # 385
Група: Гости





Доброго дня!
Підкажіть будь ласка в які строки виплачується допомога пов"язані з вагітністю, пологами?
 
ГостьДата: Середа, 29.02.2012, 14:53 | Повідомлення # 386
Група: Гости





Підскажіть будь ласка, я опинилась в такій ситуації, я вагітна (на 4-му міс.), зараз закінчую навчання, зрозуміло що на 7-му місяці вагітності коли отримаю диплом на роботу мене ніхто не візьме, що робити, як правильно вчинити щоб отримати від держави виплати ,можливо потрібно стати на біржу ?
 
ГостьТАНЯДата: Четвер, 01.03.2012, 13:42 | Повідомлення # 387
Група: Гости





ПІДКАЖІТЬ БУДЬ-ЛАСКА,МОЇЙ ДИТИНІ 1.5 Р
 
ГостьДата: Субота, 03.03.2012, 20:51 | Повідомлення # 388
Група: Гости





Добрий вечір!у мене така ситуація: мене звільняють з роботи за згодою сторін на четвертому місяці вагітності. До оформлення декретної відпустки залишалось 3 місяці, але зараз буду змушена стати на біржу. Підскажіть, будь-ласка,чи при нарахуванні мені допомоги по вагітності та пологах буде враховуватись те, що за період вагітності тільки три місяці я стоятиму на біржі, а решту часу я працювала і сплачувала внески в соцстрах.Чи це не має ніякого значення і я просто отримаю 100% мінімальної допомоги по безробіттю?
 
ВалентинаДата: Неділя, 04.03.2012, 14:40 | Повідомлення # 389
Група: Гости





Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи включається допомога по вагітності і пологах, яка виплачується на підставі лікарняного, до заробітної плати для обчислення пенсії за вислугу років за 60 місяців перед зверненням за призначенням пенсії. Звичайний лікарняний включається, хоча страхові внески з нього також не сплачуються , яким нормативним актом передбачено, органи ПФ відмовляють в включенні суми допомоги до заробітної плати для обчислення пенсії без будь-якої мотивації.
 
ІринаДата: Понеділок, 05.03.2012, 16:15 | Повідомлення # 390
Група: Гости





Доброго дня. Скажіть будь-ласка, чи можу я розраховувати на більший розмір допомоги по догляду за дитиною до трьох років, якщо ні я ні чоловік не працюємо.дитина народилася у січні 2012р і допомогу можна оформляти у квітні після закінчення відпустки по вагітності та пологах.допомогу при народженні дитини та дородові ще не виплатили
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл