Вівторок, 19.03.2024, 08:17
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Допомоги у зв'язку з народженням дитини - Сторінка 24 - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Допомоги у зв'язку з народженням дитини
магиканинДата: Середа, 08.02.2012, 14:12 | Повідомлення # 346
Перехожий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Добрий день. Піскажіть будь-ласка, які види допомоги я можу отримати на 3-х місячну дитину, якщо я та чоловік не працюемо та як це зробити. Дякую
 
ГостьДата: Середа, 08.02.2012, 19:45 | Повідомлення # 347
Група: Гости





Доброго дня.
в сім’ї 4 людини. двоє дорослих і двоє дітей віком 4 і 12 років. одна людина працює 1500 грн. а друга доглядає за людиною похилого віку(офіційно 1.5 місяців).
допоможіть визначити чи має право сім’я на фінансову допомогу?
Дякую
 
ГостьДата: П`ятниця, 10.02.2012, 11:41 | Повідомлення # 348
Група: Гости





доброго дня. допоможіть будь-ласка. в нашій сім*ї 4 особи - тато,мама, син 4 роки і донька 5 років. тато 6 місяців працював за трудовим договором з зарплатнею 1000 гривень, а зараз, після розірвання договору, вже 3 місяці стоїть *на біржі* отримуючи 544 гривні допомоги по безробіттю, мама не працюе, сидить дома з дітьми (вони ходять до садочка але часто хворіють). Скажіть , може така сім*я вважатись малозабезпеченою? Яку суму допомоги можуть нам нарахувати? від чого це буде залежати? Дякую!
 
ГостьДата: Субота, 11.02.2012, 00:15 | Повідомлення # 349
Група: Гости





Добрый вечер. Подскажите пожалуйста. Я одинокая мать. У меня двое детей. Старшая дочь 21 год учится на очном отделении, получает стипендию, младший сын 5 лет. Я подаю документы в райсобес на помощь одинокой матери. Мне платят 262 грн. всего за двух детей. скажите это правильно?
 
ГостьДата: Неділя, 12.02.2012, 21:32 | Повідомлення # 350
Група: Гости





Доброго дня!
Я вагітна 2 дитиною,але на даний час знаходжусь у відпустці по догляду за дитиною по досягненню нею 3 річного віку(20,05,2011-20,05,2014)
На яку суму виплат мені розраховувати у зв"зку вагітністю і пологами?

НАПЕРЕД ДЯКУЮ!!!
 
ГостьДата: Понеділок, 13.02.2012, 17:12 | Повідомлення # 351
Група: Гости





Доброго дня!
 
атолозДата: Вівторок, 14.02.2012, 19:26 | Повідомлення # 352
Перехожий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Добрий вечір!Хочу оформити допомогу по догляду за дитиною до 3-ох років. Я працювала, по мінімальній заробітній платі, чоловік — приватний підприємець, але діяльність не веде (здає пусті бланки в податкову).При здачі документів виявилось що ми можем розраховувати на більшу ніж мінімальна допомога,але для цього потрібна довідка про доходи чоловіка за останні 6 місяців,та оскільки зараз лютий місяць такої довідки ми взяти не можем бо декларація здана по 31 грудня(відповідно і довідка буде по тож число),а за січень немає ніякої інформації.В центрі соцзахисту на порадили зареєструвати книгу обліку доходів і представити її в якості довіки (незрозуміло правда на основі чого можна зареєстривати цю книгу,оскільки підприємницької діяльності не ведеться).Підкажіть будь-ласка якщо зможете як бути в такій ситуації.Дякую!

Повідомлення відредагував атолоз - Вівторок, 14.02.2012, 21:03
 
ТАНЯДата: Четвер, 16.02.2012, 20:08 | Повідомлення # 353
Група: Гости





доброго вечора! Я навчаюсь в університеті в івано-франківську і проживаю в гуртожитку, проте приписана в себе вдома в населеному пункті, якому надано статус гірського, маю посвідчення. Чи можу я отримувати доплату до стипендії? бо в деканаті не дозволяють, оскільки я в наказі на проживання в гуртожитку. наперед дякую.
 
Tiger1974Дата: Субота, 18.02.2012, 16:22 | Повідомлення # 354
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Добрий день! Я вагітна, зі строком 1 місяць, але при цьому нігде не працювала. Чи маю я право в нинішньому моєму становищі зареєструватись в службі зайнятості, і сподіватись на соціальні виплати? Дякую!


Дорого вечора.
Так, Ви маєте право стати на облік як безробітна у службі зайнятості населення.
Бажаю успіху.
 
Tiger1974Дата: Субота, 18.02.2012, 16:41 | Повідомлення # 355
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Добрий день!!! підскажіть будьласка скыльки повина платити мені деожава на дитину якщо я мама одиначка і підприємець але не працюю бо доглядаю дитину ы подаю нульову декларацію.


Доброго вечора!
Розмір допомоги дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.
 
Tiger1974Дата: Субота, 18.02.2012, 17:20 | Повідомлення # 356
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Скажіть, будь ласка, якщо я належу до ІV категорії осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС повинна піти у відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами згідно закону з 27-го тижня вагітності "прочухалася" до 29-го тижня і ще у відпустку не пішла. Чи відправлять мене у мої визначені законом 180 календарних днів, чи якимось чином скоротять відпустку? На обліку я стою, але лікарняний мені ще не виписали, бо через зимові свята я до лікарні ще не добралася. При цьому чи мають право на підприємстві робити якісь перерахунки без наявності мого лікарняного і відправити мене у відпустку "бо вже прийшов термін"?


Доброго вечора!
Жінкам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відпустки по вагітності і родах тривалістю 90 календарних днів до родів і 90 календарних днів після родів, яка обчислюється сумарно і надається жінкам повністю незалежно від кількості днів, фактично використаних до родів, з оплатою в
розмірі повного заробітку незалежно від страхового стажу та місця роботи.
Підставою для надання відпустки є листок непрацездатності. Без листка непрацездатності на підприємтсві ніякі перерахунки не можуть проводитись.
Бажаю успіху.
 
Tiger1974Дата: Субота, 18.02.2012, 17:27 | Повідомлення # 357
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость Анна)
здравствуйте. с октября 2009 я нахожусь в отпуске по уходу за ребенком до 3 лет. недавно я хотела выйти на работу, но мне вежливо отказали мотивироаав это тем, что в компании прошла реорганизация и в новосозданном предприятии я не числюсь. а старое еще существует но только на бумагах, так как есть мы декретчицы, которых до окончания отпуска они не имеют права уволить. Месяц назад я узнала что вновь беременна. рожать я буду еще до окончания отпуска. я знаю что мне положены выплаты по беременности и родам и соответственно новый оьпуск по уходу за ребенком, но это в стандартной ситуации. Подскажите как быть в моей? Имеют ли право мои работодатели отказать в выплате и отпуске?


Здравствуйте!
Ваши работодатели не имеют никакого права отказать Вам ни в отпуске по уходу за ребенком, ни в оплате отпуска по беременности и родам. Для этого Вам необходимо обратиться к работодателю с соответствующим заявлением, приложив больничный лист.
 
Tiger1974Дата: Субота, 18.02.2012, 17:41 | Повідомлення # 358
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость оксана)
Здравствуйте. Подскажите, пожалуйста, мне в поликлиннике выдали больничный по беременности и родам на 180 дней, который я сразу отнесла на работу. Через неделю мне звонят с кадров и говорят, что не будут принимать больничный, если я им не докажу, что имею на него право (почти все документы, которые я сдала врачу). Больничный выдан в чорнобыльской зоне 4 категории, где я живу, врослого Чорнобыльского удостоверения у меня нет, о чем я сразу говорила в больнице - значит это ошибка врачей при подсчете или моя? Кто должен доказывать подлинность больничного? Вину сваливают на меня? Как следует поступать в такой ситуации? Спасибо за ответ.


Добрый вечер!
За правильность оформления листка нетрудоспособности отвечает врач, который его оформляет. при этом, оформляет он его на основании документов, которые подаются пациентом. Если Вы не предоставляли врачу документы, которые подтверждают Ваше право на льготы, а он самостоятельно выписал Вам такой больничный, то это его вина. В любом случае Вам необходимо написать соответствующее заявление в поликлинику с просьбой внести изменения в листок нетрудоспособности. Если же листок нетрудоспособности выписан правильно, то не в Вашей компетенции доказывать его подлинность на работе, это проблемы работодателя и поликлиника. На основании этого больничного Вас обязаны отправить в отпуск.
Желаю успехов.
 
Tiger1974Дата: Субота, 18.02.2012, 17:44 | Повідомлення # 359
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (елена)
моя сімя складається з трьох чол. дитині 3рочки і 4міс. чоловік не працює (ОФІЦІЙНО)А Я СТАЛА НА БІРЖУ ПРАЦІ ДЕ ОБІЦЯЮТЬ 540ГРН НА ПІВ РОКУ. ЧИ МАЄМО МИ ПРАВО НА ЯКІСЬ КОШТИ ЯК МАЛОЗАБЕСПЕЧЕНА СІМЯ?


Допомога малозабезпеченим сім'ям надається у випадку, якщо всі працездатні члени сім'ї працюють чи перебувають на обліку у службі зайнятості населення.
 
Tiger1974Дата: Субота, 18.02.2012, 17:45 | Повідомлення # 360
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
здраствуйте,скажите пожалуйста как часто можно делать перерасчет пособия по уходу за ребенком до трех лет в повышеном размере?


Добрый вечер!
Перерасчет пособия можно производить один раз в шесть месяцев.
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл