Вівторок, 19.03.2024, 11:34
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Допомоги у зв'язку з народженням дитини - Сторінка 2 - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Допомоги у зв'язку з народженням дитини
Tiger1974Дата: Вівторок, 05.04.2011, 22:47 | Повідомлення # 16
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Світлана)
Добрий день! Підкажіть, як правильно оформити всі документи на отримання допомоги пов"язані з вагітністю, пологами та наступними соц. виплатами на дитину. Виникла суперечлива ситуація з податковою, щодо видачі довідки про одержані мною доходи за 2011рік. - Я фізична-особа підприємець, на загальній системі оподаткування, не працюю і не маю доходів з 1.10.2010 р. В зв"язку з новим податковим кодексом тепер треба сдавати декларацію раз на рік, тобто податкова не має підстав видавати довідку про доходи за 1 квартал 2011, так як "не бачить" моїх доходів. Але ж для отримання допомоги потрібно буде кожні пів року цю довідку мати, а я ії зможу отрмати тільки з 1 січня 2012. Виходить і всі виплати я буду отримувати тільки з 2012 року? Чи не вийдуть всі строки подання документів на оформлення допомоги за цей період Будь ласка роз"ясніть ситуацію, не знаю що робити. Зібрала на першу допомогу такі довідки: *З 11 березня 2011 р. отримала довідку з жін консультації ф № 147/о (для призначення і виплати допомоги у звязку з вагітністю та пологами жінкам, які не застраховані в системі загальнообовязкового державного страхування). *З фонду соц страхуваняя з ТВП проте що особисто не перебуваю на обліку. Я до 2005р. працювала по трудовій. Чи можливо оформиляти допомогу на основі неї, а не як підприємець?

Доброго вечора!
Відповідно до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" підставою для призначення жінкам допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами є видана в установленому порядку довідка лікувального закладу встановленого зразка та довідка: з основного місця роботи (служби, навчання); ліквідаційної комісії для жінок, звільнених з роботи у зв'язку з ліквідацією підприємства, установи, організації; державної служби зайнятості для жінок, зареєстрованих у державній службі зайнятості як безробітні; з місця проживання для непрацюючих жінок про те, що вони не працюють (не служать, не навчаються).
Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше шести місяців з дня закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, і виплачується жінкам за весь період відпустки, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених
пологів або народження двох чи більше дітей - 70) календарних днів після пологів.
Допомога батькам при народженні дитини призначається на підставі свідоцтва про народження дитини.
Допомога при народженні дитини призначається за умови, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше дванадцяти місяців з дня народження дитини.
Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку виплачується щомісяця з дня призначення допомоги по догляду за дитиною по день досягнення дитиною вказаного віку включно.
Щодо довідки з ДПІ. Є декілька варіантів:
- звернутися з відповідною заявою до ДПІ;
- припинити підприємницьку діяльність (під час закриття подання декларації є обов'язковим)
- якщо Ви не претендуєте на розмір державної допомоги більший за 130 грн. (гарантований мінімум) - ніяких довідок про доходи не потрібно.

 
СвітланаДата: Середа, 06.04.2011, 07:39 | Повідомлення # 17
Група: Гости





Дуже дякую за роз"яснення!
 
GRIZYKДата: Середа, 06.04.2011, 12:36 | Повідомлення # 18
Перехожий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Статус: Offline
ЗДРАСТВУЙТЕ!Я вагітна непрацююча жінка,яка має 4 річну дитину.Чоловік-приватний підприємець Проконсультуйте: -які види допомоги,я можу отримувати при народжені другої дитини і в яких розмірах;- і чи належить мені якась допомога за 4 річною дитиною,так як я непрацюю.Зарання дуже дякую.
 
ZlataДата: Субота, 09.04.2011, 08:16 | Повідомлення # 19
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
GRIZYK, доброго дня.
Quote (GRIZYK)
які види допомоги,я можу отримувати при народжені другої дитини і в яких розмірах;

1. Виплата при народженні другої дитини еквівалентна 45 прожитковим мінімумам, загальна сума – 36,72 тис. грн., разова виплата після народження – 7,344 тис. грн., щомісяця протягом двох років виплачуватиметься 1,224 тис. грн.
2. Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на і особу за попередні 6 місяців, але не менше 130 грн.
прожитковий мінімум для працездатних осіб встановлено з 1 січня - 941 гривня, з 1 квітня - 960 гривень, з 1 жовтня - 985 гривень, з 1 грудня - 1004 гривні.
Quote (GRIZYK)
чи належить мені якась допомога за 4 річною дитиною,так як я непрацюю

Допомога непрацюючим жінкам по догляду за дитиною, яка старша 3 років, чинним законодавством не передбачена.


Подякувати за консультацію
 
ГостьДата: Субота, 09.04.2011, 10:09 | Повідомлення # 20
Група: Гости





Дуже дякую за роз"яснювальну відповідь. Приклад нарахування я прочитала у повідомленні №10. Але підскажіть,яка організація вираховує середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на 1 особу за попередні 6 місяців і можливо знаєте перелік документів які потрібно подати? Щиро дякую!
 
Tiger1974Дата: Субота, 09.04.2011, 21:14 | Повідомлення # 21
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Дуже дякую за роз"яснювальну відповідь. Приклад нарахування я прочитала у повідомленні №10. Але підскажіть,яка організація вираховує середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на 1 особу за попередні 6 місяців і можливо знаєте перелік документів які потрібно подати? Щиро дякую!

Доброго вечора!
Організацією,яка обчислює середньомісячний сукупний дохід сім'ї є управління праці та соціального захисту населення за місцем Вашого проживання.
Для отримання допомоги необхідно надати:
- заяву, яка заповнюється безпосередньо у відділі соціального захисту населення;
- копію або витяг з наказу з місця роботи про надання відпустки по догляду за дитиною до 3 років;
- копію свідоцтва про народження дитини;
- копію трудової книжки;
- довідку з місця навчання – для тих хто вчиться;
- довідку з центру зайнятості про те, що допомога по безробіттю або матеріальна допомога по безробіттю не надається – для непрацюючих осіб, які знаходяться на обліку у центрі зайнятості (у випадку якщо безробітний не знаходиться на такому обліку, йому необхідно взяти довідку про це);
- копію свідоцтва про державну реєстрацію – для підприємців;
- довідку про склад сім’ї з ЖЕКу і декларацію про доходи та майновий стан (заповнюють на місці на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї) – для призначення допомоги по догляду у розмірі, більшому за мінімальний;
- копію договору про відкриття рахунку на перерахунок допомоги (у випадку якщо маєте намір отримувати гроші не через пошту, а через банк).
Хочу також зазначити, що у випадку отримання лише гарантованої допомоги (130 грн.), надання довідок про доходи не є обов'язковим.

 
ВолодимирДата: Понеділок, 11.04.2011, 12:13 | Повідомлення # 22
Група: Гости





Доброго дня.
Хочу поновити допомогу на дитину . У мене виникла проблема у отримані довідки про доходи з ДПІ , нехочуть видати довідку про доходи бо неведу діяльність і здаю нульові звіти .
Дайте будь-ласка відповідь , проконсольтуйте.
 
Tiger1974Дата: Понеділок, 11.04.2011, 18:08 | Повідомлення # 23
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Володимир)
Доброго дня. Хочу поновити допомогу на дитину . У мене виникла проблема у отримані довідки про доходи з ДПІ , нехочуть видати довідку про доходи бо неведу діяльність і здаю нульові звіти . Дайте будь-ласка відповідь , проконсольтуйте.

Доброго вечора!
Кожному громадянину забезпечується вільний доступ до інформації, яка стосується його особисто, крім випадків, передбачених законами України.
В даному випадку Ви маєте повне право на отримання від ДПІ інформації щодо своїх доходів за відповідний період. Для цього Вам небхідно лише звернутися до ДПІ з відповідною заявою.

 
оксанаДата: Вівторок, 12.04.2011, 21:04 | Повідомлення # 24
Група: Гости





доброго дня!хочу запитати про таке:я мама 2 дітей зараз знаходжуся у дикретній відпустці,меншій дитині на даний час 2,8 роки старшій 5 і я знову вагітна .скажіть будь ласка за яким розрахунком мені оплатить моє підприємство дикретну відпустку(я пішла в дикрет як працююча)якщо я пішла в дикрет ще з першою дитиною і після цього з дикрету так і невийшла.і таке ще цікавить:я хочу оформити цього місяця соціальну допомогу по догляду за дитиною до 3 років по доходах.чоловік за 6 місяців отримав 10,400гривень яку суму я буду отримувати тепер?дякую

Додано (12.04.2011, 22:04)
---------------------------------------------
забула додати що в нашому соцсобезі чомусь рахують прожитковий мінімум на дітей 832грн,а не 960 з квітня чи це правильно?

 
ZlataДата: Середа, 13.04.2011, 08:35 | Повідомлення # 25
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Доброго дня, Оксано.

За період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, що збігається з відпусткою для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомога по вагітності та пологах виплачується незалежно від допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Якщо перед настанням страхового випадку (відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами) Ви не мали заробітку з поважних причин (перебували у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), середня заробітна плата для розрахунку розміру допомоги по вагітності та пологах визначається виходячи з місячної тарифної ставки (посадового окладу), встановленої Вам на момент настання страхового випадку.

З прикладом розрахунку допомоги по догляду за дитиною до 3 років Ви можете ознайомитисяв даному повідомленні.

Прожитковий мінімуу, встановлений у 2011 році для працездатних осіб становить:
з 01 січня – 941 грн.
з 01 квітня – 960 грн.

У Вашому УПСЗН використовують прожитковий мінімум, встановлений на дитину до досягнення нею 6 років, а це суперечить чинному законодавству.


Подякувати за консультацію
 
оксанаДата: Середа, 13.04.2011, 16:35 | Повідомлення # 26
Група: Гости





сьогодні знову була в УПСЗН хотіла уточнити по цьому питанню за прожитковий мінімум що вони неправильно нараховують!соціальну допомогу до 3 років по доходах,вони ж відповіли:"принесіть таку статтю де це написано тоді і нарахуємо"і найцікавіше те що кожному рахують по свому.можливо підкажете такий закон??
 
ZlataДата: Середа, 13.04.2011, 19:08 | Повідомлення # 27
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Quote (оксана)
можливо підкажете такий закон??

п. 22 Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1751 "Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми".
Ч.1 ст. 15 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми".

оксана, якщо Вам не вдасться дійти згоди із працівниками УПСЗН ми готові допомогти Вам у складанні скарги на дії працівників УПСЗН. Вартість такої послуги - 30 грн.


Подякувати за консультацію
 
ЯнаДата: Четвер, 14.04.2011, 08:41 | Повідомлення # 28
Група: Гости





Добрий день! Чи входить до страхового стажу (ФСС з ТВП) період під час перебування у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років.
 
оксанаДата: Четвер, 14.04.2011, 09:17 | Повідомлення # 29
Група: Гости





дуже вам дякую за відповідь!ваша допомога була б дуже доречною!спочатку піду спробую сама дійти згоди,якщо це не допоможе обовязково звяжуся з вами,ми вже неодноразово мали з УПСЗН проблемні ситуації,судилися за недоплачені кошти по догляду за дітьми,мабуть прийдеться знову доказувати діючий закон через суд!наше УПСЗН знаходиться у Закарпатській області,смт.Воловець.на перший вигляд нескажеш що це Управління Захисту Населення,а якийсь балаган!!!!!!!!!!!!!!
 
ZlataДата: Четвер, 14.04.2011, 09:22 | Повідомлення # 30
Адміністратор
Група: Администраторы
Повідомлень: 119
Статус: Offline
Доброго дня, Яна.
Quote (Яна)
Чи входить до страхового стажу (ФСС з ТВП) період під час перебування у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років.

Страховий стаж - це період (строк), протягом якого особа підлягала загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем або нею страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.
Крім цього, період отримання виплат за окремими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування, крім пенсій усіх видів (за винятком пенсії по інвалідності), включається до страхового стажу як період, за який сплачено страхові внески виходячи з розміру мінімального страхового внеску.
За осіб, що отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку страхові внески до Пенсійного фонду України за цей період сплачуються з Державного бюджету України.
Таким чином, період відпустки по догляду за дитиною до 3 років зараховується до страхового стажу.


Подякувати за консультацію
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл