Субота, 20.04.2024, 16:18
Вітаю Вас Гость | RSS

Запитайте юриста

Допомоги у зв'язку з народженням дитини - Сторінка 11 - Юридична консультація

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Архів - тільки для читання
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Допомоги у зв'язку з народженням дитини
ГостьДата: Понеділок, 10.10.2011, 14:15 | Повідомлення # 151
Група: Гости





Доброго дня. Підкажіть будь-ласка, чи можем ми розраховувати на допомогу як малозабезпечена сім я, якщо чоловік працює(зп- 1900грн.)я знаходжусь у декретній відпустці по догляду за дитиною до 4 років (дитині виповнилось 3 роки). Якщо так . то які документи для цього потрібно зібрати.
 
ЛюдмилаДата: Понеділок, 10.10.2011, 15:01 | Повідомлення # 152
Група: Гости





Здраствуйте, меня интересует вопрос - как правильно оформить декретный отпуск, первый ребёнок - как и куда обращатся и какие документы подавать.
 
ГостьДата: Понеділок, 10.10.2011, 21:41 | Повідомлення # 153
Група: Гости





добрий вечір. Наша сімя складається з 3-х осіб:я,чоловік,8-ми місячний син. Останніх пів року я получала одноразову виплату,по догляду до трьох років і як малозабезпечена сімя. в загальному ми получали в місяць 2100грн. підкажіть чи в цьму півріччі ми зможем поновити статус малозабезпечена сімя
 
Tiger1974Дата: Субота, 15.10.2011, 23:33 | Повідомлення # 154
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (юмама)
добрий день,скажіть будь ласка,дитині 1.6 місяця,чоловік за 6 місяців отримав 13тис.500грн.,а я отримую 130грн на дитину,яка сума нам належить на допомогу на дитину до трьох років.напишіть будь ласка приклад розрахунку!юлія


Доброго вечора, Юлія!
Приклад розрахунку.
Проведення розрахунків на сайті "Запитайте юриста" відноситься до платних послуг.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Субота, 15.10.2011, 23:41 | Повідомлення # 155
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго дня! Проконсультуйте, будь ласка.Перша дитина, я не працюю, в центрі зайнятості не зареєстрована. Чоловік приватний підприємець на єдиному податку. Маю гірське посвідчення.За адресою прописки ще проживають мати-не працює, батько-працює і повнолітня сестра з 1 гр. інвалідності.(чоловік прописаний за іншою адресою).На який розмір допомоги по вагітності та пологах і при народженні дитини я можу розразовувати? І які документи мені потрібно подати? Дякую


Доброго вечора!
Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами непрацюючим жінкам надається у розмірі 25 відсотків від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи (960 грн.) із розрахунку на місяць. Особам, які проживать у гірській місцевості допомога збільшується на 20 відсотків.
Підставою для призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами є видана лікувально-профілактичним закладом довідка встановленого зразка та заява матері.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Субота, 15.10.2011, 23:51 | Повідомлення # 156
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго дня прочитала Закон про виплату допомоги на дитину до 6 років рівну прожитковому мінімуму. Я народила доньку 17.10.2010 чи можливо через суд позиваючись на УПСЗН відсудити недоотримані кошти та отримувати кошти рівні прожитковому мінімуму поки дитині не виповниться 3 роки перебуваючи у декретній відпустці. Дякую чекаю вашої консультації. І ще хто може підготувати позовну заяву до суду з цього питання?Додано (28.09.2011, 12:46)---------------------------------------------Чи отримують пільги сільські вчителі?


Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається у розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом, встановленим для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень.
А ось приклад розрахунку.
Щодо пільг сільським вчителям:
Педагогічним працівникам, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними працівниками в цих населених пунктах і проживають у них, держава відповідно до чинного законодавства забезпечує безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм. Пільги на безплатне
користування житлом з опаленням та освітленням надаються працівникам за умови, якщо розмір наданих пільг у грошовому еквіваленті разом із
середньомісячним сукупним доходом працівника за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, та пенсіонерам за умови, якщо середньомісячний сукупний доход сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
Вони мають право на безоплатне одержання у власність земельної ділянки в межах земельної частки (паю) члена сільськогосподарського підприємства, сільськогосподарської установи та організації, розташованих на території відповідної ради, із земель сільськогосподарського підприємства, сільськогосподарської установи та організації, що приватизуються,
або земель запасу чи резервного фонду, але не більше норм безоплатної передачі земельних ділянок громадянам, встановлених законом для ведення особистого селянського господарства.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Субота, 15.10.2011, 23:57 | Повідомлення # 157
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Добрий день.підкажіть будь ласка,якщо мій чоловік приватний підприємець,я-безробітна студентка-заочниця,яку допомогу я зможу отримати після народждення дитини і чи варто мені оформлятись приватним підприємцем,чи вигідніше зачекати до народження дитини(чи не зменшить це допомоги)?


Доброго вечора!
Допомога по вагітності та пологах виплачується непрацюючим жінкам та жінкам, зареєстрованим як суб'єкти підприємницької діяльності, у розмірі 25 відсотків розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатної особи, з розрахунку на місяць.
Допомога по народженню дитини не залежить від Вашого стану, а для допомоги по догляду за дитиною до трьох років необхідно розраховувати дохід сім'ї за шість місяців.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Неділя, 16.10.2011, 00:02 | Повідомлення # 158
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго вечора.Підскажіть будь-ласка,хто е матір-одиначка?Це коли прізвище тата не фігуруе взагалі ніде?Я не в шлюбі з татом дитини,він одружений на інший особі,в поліклініці(при ставанні на облік)попросили паспортні дані тата,і не пояснюють для чого.Чи потрібно давати ці дані,чи зможу я потім спокійно оформити документи на матір-одиначку?Чи можна давати при цьому прізвище тата і бути матір"ю-одиначкою.


Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини, виданому компетентними органами іноземної держави, за умови його легалізації в установленому законодавством порядку (рішенні про усиновлення дитини), відсутній запис про батька (матір) або запис про батька (матір) проведено в установленому
порядку органом державної реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини.
А в поліклінніці можете батька дитини не називати.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Неділя, 16.10.2011, 00:15 | Повідомлення # 159
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Ольга)
Доброго дня! Я маю доньку 2-х років. Вийшла на роботу завчасно на повний роб.день.Фактичний догляд за дитиною здійснює мій брат-студент на денній формі навчання і не отримує стипендії, який пише диплом. Які документи він повинен надати для отримання допомоги по догляду до 3-х років??? В якому розмірі повинна бути нарахована (чи більше 130 грн. якщо паралельно він не працює). Хто в довідці про склад сім"ї повинен бути перерахований (проживає з батьком пенсіонером і матір"ю, яка на даний момент працює). Дякую за відповідь.

Переоформлення документів щодо виплати допомоги на іншу працездатну особу, яка не отримує пенсії, здійснюється згідно з письмовою заявою такої особи на підставі довідки з місця роботи, навчання, служби, центру зайнятості про початок виконання особою, що отримувала допомогу, трудових обов'язків, навчання, несення служби, перебування на обліку у центрі зайнятості.
Одному з батьків дитини, усиновлювачу, опікуну, дідусю, бабусі або іншому родичу допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається і виплачується органами праці та соціального захисту населення за місцем їх реєстрації.
До складу сім'ї особи, що звернулася за призначенням допомоги, включаються чоловік (дружина); рідні, усиновлені та підопічні діти зазначених осіб віком до 18 років, а також діти віком до 23 років, які навчаються за денною формою у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації і не мають власних сімей, незалежно від місця проживання або реєстрації місця проживання; неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I і II групи або інвалідами I групи і проживають разом з батьками;
непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв'язку з відсутністю власних доходів; жінка та чоловік, які проживають однією сім'єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей. До складу сім'ї баби, діда або іншого родича, що фактично здійснює догляд за дитиною, не є усиновлювачем або опікуном дитини і звертається за призначенням допомоги, не включається дитина, на догляд за якою призначається допомога. До складу сім'ї не включаються особи, які
перебувають на повному державному утриманні.
Проведення розрахунків соціальних виплат на сайті Запитайте юриста відноситься до категорії платних послуг.

Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Неділя, 16.10.2011, 00:20 | Повідомлення # 160
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Добрий день!Я останні 6 місяців з 1.04.2011 до 1.10.2011 отримувала допомогу на дитину до 3-ох років чоловік був не офіційно оформлений,але зараз прийшов час поновляти документи і я дізналась що з 1.07.2011 власник підприємства його офіційно оформив на мінімальну зарплату.Що мені сказати в соцбезі,коли буду поновляти документи,адже я їм не повідомила що його оформили так як сама не знала?І чи будуть мені надалі давати допомогу,якщо я в декреті,а в чоловіка мінімальна зарплата 960грн.і інших доходів ми не маємо?


Доброго вечора!
Не хвилюйтесть. Якщо Ви отримували допомогу з 01.04 по 01.10, то для неї обчислювався дохід сім'ї за період з 01.10.10 по 01.04.11. Тепер Ви просто подасте до УСЗН довідку чоловіка про доходи за період з 01.07.11 по 01.10.11.
Щодо проведення розрахунків допомоги, зазначена послуга на сайті Запитайте юриста є платною.
Бажаю вдачі!
 
Tiger1974Дата: Неділя, 16.10.2011, 00:26 | Повідомлення # 161
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Людмила)
Добрый день.Подскажите пожалуйста.Мы с мужем усыновили троих деток,а теперь хотим усыновить ещё малыша.То какую помощь при усыновлении четвёртого ребёнка мы можем получить? Спасибо заранее за ответ


Дорого вечора!
Допомога при усиновленні дитини надається у розмірі,встановленому для виплати допомоги при народженні першої дитини.
Допомога при народженні першої дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму (853 грн.).
Крім того, можливо отримати допомогу по вагітності і пологах.
Особам, які усиновили або взяли під опіку дитину протягом двох місяців з дня її народження, допомога у зв'язку з вагітністю та пологами надається на підставі рішення про усиновлення або встановлення опіки за період з дня усиновлення чи встановлення опіки і до закінчення строку післяпологової відпустки.
Бажаю вдачі!
 
Tiger1974Дата: Неділя, 16.10.2011, 00:46 | Повідомлення # 162
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (oksana.lutsk@gmail.com)
привіт, в мене складна ситуація. Я вдекретній відпустці вже майже 2роки. Досі не отримала декретних,тому що організація, в якій я працювала боргує в усі фонди і, відповідно фонд соціального страхування не хоче виплачувати мені декретні. Навіть заяву не хочуть брати. З організацією все складно і не думаю, що борги вони погасять, бо по всій Україні боргують 85 мільйонів (це політична партія). Як мені добитися декретних? якщо не в підприємства,бо це глухий номер, то чи можу добитись в соціального фонду виплати? Які документи мені потрібно подати в соцфонд,щоб вони мені принаймі дали відповідь офіційну чому відмовляються виплачувати допомогу. Я б на підставі цієї відповіді судилася з ними. Чи варто судитись? який шанс в мене на перемогу? Як порадите діяти,бо гроші конче потрібні. Чоловік безробітний.


Доброго вечора!
Ви, напевно, подали до адміністрації свого підприємства лікарняний лист і не можете отримати виплати по вагітності і пологах.
В такому разі Вам необхідно терміново звернутися з письмовою заявою до адміністрації підприємства і фонду соціального страхування щодо надання Вам письмової відповіді про причини невиплати допомоги.
Після цього необхідно подати скаргу до прокуратури і звернутись із позовною заявою до суду.
Але, Ви вже дещо запізнилися, оскільки матеріальна допомога призначається, якщо звернення за її наданням надійшло не пізніше 12 місяців.
Бажаю вдачі.
 
Tiger1974Дата: Неділя, 16.10.2011, 00:48 | Повідомлення # 163
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Я одынока мати.Не працюю.Мїй дитині 3 рок.На які види соц.допомоги я маю право?


У випадку отримання доходу, який дає право на отримання державних допомог Ви можете отримувати допомогу одинокій матері і допомогу малозабезпеченій сім'ї.
 
Tiger1974Дата: Неділя, 16.10.2011, 00:49 | Повідомлення # 164
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Виктория)
Скажіть будь-ласка, чи зможу я отримувати якусь допомогу на дитину ВІД 3-х років, якщо ні я, ні чоловік не працюємо.


Ні, не зможете.
Принаймні, необхідно зареєструватись у державній службі зайнятості населення.
 
Tiger1974Дата: Неділя, 16.10.2011, 00:52 | Повідомлення # 165
Експерт
Група: Администраторы
Повідомлень: 429
Статус: Offline
Quote (Гость)
Доброго дня. Підкажіть будь-ласка, чи можем ми розраховувати на допомогу як малозабезпечена сім я, якщо чоловік працює(зп- 1900грн.)я знаходжусь у декретній відпустці по догляду за дитиною до 4 років (дитині виповнилось 3 роки). Якщо так . то які документи для цього потрібно зібрати.


Доброго вечора!
Розрахунок соціальної допомоги на сайті Запитайте юриста відноситься до платних послуг.
 
Юридична консультація » Юридична консультація » Соціальні виплати і гарантії » Допомоги у зв'язку з народженням дитини (Всі види допомог на дитину)
Пошук:
Каталог сайтів Украинский портАл